Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avlyser voldsfilm-konkurranse

Norsk Filminstitutt og Filmtilsynet avlyser konkurransen hvor de inviterte ungdom til å lage en tre minutters lang voldsfilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktør Vigdis Lian i Norsk Filminstitutt sier at de har sett at de har såret og krenket mange mennesker uten at de har ønsket det.

- De siste dagers mediedebatt har vist at vi ikke har klart å kommunisere vårt formål med konkurransen. Vi ønsker å bevisstgjøre ungdom på vold som dramaturgisk element i filmfortellingen, samt bevisstgjøre dem på at det er viktig å ta avstand fra vold, sier direktøren til Dagsavisen.

Blant andre Landsforeningen for voldsofre reagerte sterkt på formen på konkurransen. «Vold på film kan være morsomt, ekkelt eller skremmende» het det i konkurranseteksten, hvor ungdom ble oppfordret til å lage en voldssnutt basert på en egen historie eller en voldsfilmklassiker.

Norsk Filminstitutt arrangerer 22. september et seminar der de som har ønsket å delta i konkurransen som nå er avlyst, får vist sine bidrag.

(NTB)