Festningen:

Avlyser

Festningen 2021 er avlyst.

AVLYSER: Festningen festival ser seg nødt til å avlyse etter at trinn fire ble utsatt. Her fra David Guettas konsert i 2019. Foto: Festningen/Martin Litwicki.
AVLYSER: Festningen festival ser seg nødt til å avlyse etter at trinn fire ble utsatt. Her fra David Guettas konsert i 2019. Foto: Festningen/Martin Litwicki. Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 67.42% Første dose: 77.10%

Forrige uke annonserte regjeringen at trinn fire av gjenåpningen vil utsettes i to uker. Det har ført til at flere av landets musikkfestivaler har sett seg nødt til å avlyse. Mandag tok Festningen festival i Trondheim samme beslutning.

- Det er med tungt hjerte vi må avlyse årets festival. Da regjeringen sist onsdag utsatte gjenåpningen steg fire til tidligst midten av august, er det umulig for oss å gjennomføre Festningen 2021, sier festivalsjef Hermann Ørn Vidarsson i en pressemelding.

- At steg fire kommer tidligst i midten av august, kombinert med at regjeringen har varslet at det alltid vil gå minimum tre uker mellom stegene, gjør det umulig for oss å satse på festival den 3.til 4. september i år, fortsetter han.

Til Dagbladet forklarer Vidarsson at de på forhånd hadde håpet å kunne avholde festivalen for minst 10 000 mennesker.

- Men så ble det endret til 7000 deltakere, med kohorter på 500. Man vil jo dra på festival for å bli kjent med alle, ikke bare noen få. Vi håper på å få dekket kostnadene som har påløpt i planleggingsfasen, men jeg tror vi ikke får noen midler utover det, sier Vidarsson til Dagbladet.

Delta-trøbbel

Vidarsson forteller at han håpet i det lengste at vaksinasjonsgraden skulle være så høy at det var mulig å samles til en normal festival i september.

- Det ser ut som vaksinasjonsgraden er høy, men dessverre gjør den nye Delta-varianten at ett stikk av vaksinen ikke gir god nok beskyttelse, sier han.

- Det er klart skuffelsen er stor! Men det er bare å brette opp ermene og sørge for at vi får en sinnssyk festival i 2022, fortsetter festivalsjefen.

Kreativt - Bandet The Flaming Lips hadde konsert i luftbobler. Video: @waynecoyne5 / instagram. Foto: NTB / Scanpix. Reporter: Jonas Andersen / Dagbladet TV Vis mer

Full refusjon

Alle billetthavere vil i løpet av uka motta en e-post som forklarer hvordan billetter kan refunderes eller overføres til neste år. Vidarsson håper flest mulig velger å beholde billetten til neste års festival.

- Vi håper selvsagt at så mange som mulig blir med oss videre. Vi gleder oss i hvert fall til å vise hvordan en festival man har hatt tre år på å planlegge ser ut, sier han.

Festningen 2022 går av stabelen 2. til 3. september i 2022. På torsdag kommer første artistslipp for Festningen 2022.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer