LEDER

Avlyst klima-enighet

En helthetlig klimapolitikk er antakelig for mye å forlange.

SNUDDE: Øyvind Korsberg og Frp. 
SNUDDE: Øyvind Korsberg og Frp.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Torsdag kveld kunne Dagens Næringsliv melde at «Frp vil fjerne bensinbilene». Mange tolket det slik at Frp, sammen med Høyre, KrF og Venstre var blitt enige om å forby salg av bensin- og dieselbiler fra 2025. Det skrev de ikke, essensen finner vi i dette sitatet i saken fra Øyvind Korsberg (Frp): «når vi bruker positive virkemidler som gjør at forbrukeren får gode valgmuligheter, går det i den retningen».

Nyheten var altså at Frp og de andre partiene har gått med på forutsetningene transportetatene i forbindelse ny, nasjonal transportplan har lagt til grunn for at Norge kan nå sine mål om utslippskutt, 40 prosent innen 2030: «Etter 2025 skal nye privatbiler, bybusser og letter varebiler være nullutslippskjøretøy - Innen 2030 skal nye tyngre varebiler, 75 prosent av nye langdistansebusser, 50 prosent av av nye lastebiler være nullutslippskjøretøy.»

Enigheten dreide seg om en ambisjon som burde være selvsagt. Men, det var før Frp fikk kalde føtter. I løpet av fredagen forsøkte de blant annet få på trykk et innlegg i DN signert alle fire partiene, der henvisningen til 2025 og transportetatene var fjernet. Det var ikke klarert med de andre partiene, og Frp skyldte på en misforståelse. Partigruppa til Frp skal møtes igjen i dag for å diskutere saken. Enigheten er inntil videre avlyst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer