Avsindig tent

Kaizers Orchestra leverer en høyspent egenmelding før kveldens turnéstart: Bandet har aldri vært bedre og mer energiske.

STAVANGER (Dagbladet): Janove Ottesen bobler nærmest over mellom munnfullene av pasta på Café Italia i Stavanger. Kaizers-vokalisten spiser seg opp til kveldens turnéåpning på Folken, og etterlater ingen tvil om at resten av jærrockerne er akkurat like sultne:

- Vi er et energiband, og det er seks måneder siden forrige konsert i Norge. Vi har aldri hatt mer energi og lyst til å spille, sier Janove Ottesen.

Spillelysten er så intens at han er redd bandet får problemer med å holde igjen og porsjonere ut energien underveis i turneen.

- Nå er hele bandet i form, og er klare for turneen. Åpningskonserten på Folken blir en jævla drøy opplevelse, lover Janove Ottesen.

Full oppgradering

Bandet stiller ikke bare med et halvt års oppsamlet spillekåthet. Skal vi tro frontmannen, er både lyd, lys, låtmateriale og framføring blitt bedre. Selv bakteppet på scenen er av høyere kvalitet.

- Vi har aldri vært bedre. Det er ikke en mening, men et faktum. Det er faktisk ikke til å unngå, i og med at vi har spilt 200 konserter og fått to år til med erfaring. I fjor var vi sjarmerende nykommere. I år skal vi score på kvaliteten. Alt er oppjustert, og det vil folk merke. Det går ikke an å si noe annet enn at dette blir utrolig bra, sier vokalisten med klippefast overbevisning.

Med sju ganger terningkast seks og førti femmere for Kaizers nye plate, «Evig pint», har kritikerne gitt bedre respons på dette albumet enn debuten «Ompa til du dør».

Så får det heller være at noen mener plata mangler de helt store syng-med-refrengene.

- Jeg tror ikke noen vil savne fengende refrenger. De nye sangene er ikke så tilgjengelige, men refrengene blir desto sterkere når de kommer.

Klare for Quart

Bandet har selv lagt opp til en hektisk turné av hjemlandet, med tretti konserter på drøye seks uker. Dermed vil Kaizers ha gjort unna sitt Norge rundt i god tid før festivalsesongen begynner.

Etter det Dagbladet erfarer, er Bryne-bandet så godt som klare for både Quart-festivalen og Roskilde. Kaizers Orchestra er også høyaktuelle kandidater for flere andre festivaler i Europa.

Kaizers Orcherstra er på turné fra 4. mars til 17. april. Og her finner du hele konsertlista.

KLAR SOM ET EGG: Janove Ottesen drar i gang Kaizers Orchestras norgesturné på hjemmebane i Stavanger i dag. Vokalisten lover enda mer sprut på scenen enn på Quart-ferstivalen i fjor.