Michael Jackson:

Avskjedsturneen som aldri ble noe av

Med 50 konserter, 700 dansere og én afrikansk elefant skulle Michael Jackson gjøre tidenes comeback. 13 dager før, døde han.

COMEBACK: 5 mars 2009 holdt Michael Jackson en pressekonferanse i London for å fortelle om comeback-turneen som skulle finne sted i O2 Arena til sommeren samme år. Foto: Joel Ryan / AP Photo
COMEBACK: 5 mars 2009 holdt Michael Jackson en pressekonferanse i London for å fortelle om comeback-turneen som skulle finne sted i O2 Arena til sommeren samme år. Foto: Joel Ryan / AP PhotoVis mer

Det skulle bli et comeback for historiebøkene. Mannen som ble omtalt som kongen av pop, hadde holdt en lav profil etter å ha blitt tiltalt for å ha forgrepet seg på en 13-åring. I 2005 ble han frikjent.

Men 5. mars 2009 sto han igjen på podiet og annonserte at han skulle gjøre en siste turné, eller rettere sagt en rekke konserter, i O2 Arena i London. Etter 12 år skulle Michael Jackson tilbake på scenen i den engelske hovedstaden og første konsert var 8. juli.

- Jeg vil fremføre de låtene fansen min ønsker å høre. Dette er den siste avskjeden, sa Jackson på pressekonferansen, som ble direktesendt over hele verden.

Det skulle bli et show ingen hadde sett maken til. Men etter timevis med øving og sceneprøver og 18 dager igjen til den første konserten, skjedde det som ikke kunne skje.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.