Avslappede såpedivaer

Etter seks år med intriger og glamour i «Hotel Cæsar» er Anette Hoff og Sossen Krohg fortsatt såpeseriens førstedamer.

-  Jeg er egentlig litt lei av den glamouretiketten vi har fått. Jeg føler egentlig mer at jeg er en erstatning for en søster, en bestevenninne eller en god nabo, til tusener av ensomme mennesker. «Hotel Cæsar» handler mer om å være et pusterom i hverdagen for folk, sier Anette Hoff.

1000 episoder

Neste fredag sender den norske såpeserien «Hotel Cæsar» på TV 2 episode 1000, og etter snart 6 år på skjermen er det bare Anette Hoff, i rollen som Juni Lunde, og Sossen Krohg, som Astrid Anker-Hansen, som er igjen av originalbesetningen.

-  Ja, vi er de to gamle damene som holder ut, sier Anette.

-  Jeg stortrives i «Hotel Cæsar» og fortsetter gjerne, men det spørs jo hvor gammel de kan gjøre meg i serien. Astrid var jo allerede 90 år da serien startet, ler Sossen Krohg.

Lange dager

Arbeidsdagene på «Hotel Cæsar»-settet er ofte lange og travle. Selv om dagens filming er over, må begge skuespillerne hjem for å pugge manus til morgendagens scener.

-  Vi skuespillere er vant til å jobbe mye, det ligger nok i blodet vårt. Selv om dagene er lange, blir jeg aldri lei, det eneste jeg ikke klarer å venne meg til er å stå opp tidlig, sier Sossen.

-  For at ikke arbeidsmengden skal bli altoppslukende, utvikler man etter hvert teknikker for hvordan man skal intensivere jobbingen, dessuten har jeg blitt flinkere til å ta meg fri med åra også, sier Anette.

Stjernestatusen

Selv om både Anette og Sossen har mange år bak seg som teaterskuespillere, var det først med «Hotel Cæsar» at de fikk sitt kommersielle gjennombrudd.

-  Det var et sjokk i begynnelsen å se hvilken gjennomslagskraft det hadde å være på tv fem ganger i uka. Men selv om folk kjenner meg igjen som Juni overalt, har jeg hele tida insistert på å ha et privatliv ved siden av, forteller Anette.

-  Jeg må innrømme at jeg simpelthen elsker all oppmerksomheten. Jeg har vært falsk beskjeden i mange år, men nå er jeg ikke det lenger, utbryter Sossen.

Steget fra den etablerte teaterscenen til omstridt såpe-tv, var et dristig valg å ta for de to.

-  Mange var skeptiske til at jeg skulle gjøre dette, men jeg føler at jobben min er en like stor utfordring som å stå på scenen, og jeg er veldig stolt av det vi lager, forteller Anette.

-  For meg er det ingen forskjell på å være i en tv-serie, eller å stå på teaterscenen. Jeg utøver uansett yrket som skuespiller, sier Sossen.

Uant framtid

Foreløpig er det planlagt ett år til med produksjon av «Hotel Cæsar». Om TV 2 fortsetter å bestille serien etter dette, avhenger først og fremst av at seertallene fortsatt er gode.

-  Jeg tar ett år av gangen. Men hvis «Hotel Cæsar» skal fortsette i flere år til, så håper jeg at jeg får muligheten til å veksle mellom tv og teaterscenen.

Jeg kunne godt tenkt meg å spille for et levende publikum igjen, sier Anette.

-  Jeg elsker livet i «Hotel Cæsar», og hvis jeg får lov, vil jeg gjerne være med hele veien, avslutter Sossen.

Anette om Sossen:

-  Sossen er hjertet i hele huset og historien. Det er fantastisk å jobbe med en person som har en såpass bred kulturbakgrunn som hun har. Dessuten er hun både sjenerøs, oppmerksom og fordomsfri.

Sossen om Anette:

-  Jeg er veldig glad i Anette, hun er et skjønt og sjenerøst menneske. Hvis det er noe som er galt på settet, eller noen trenger hjelp, så strekker hun alltid ut en hjelpende hånd.

STJERNEDUO: Anette Hoff og Sossen Krohg trives godt som Hotel Cæsars førstedamer, men de vil ikke ta all æren selv. Bak seg har de nemlig en stor arbeidsstab på over 100 mennesker, som er med på å skape såpeserien.