Avslør dama, vinn premie

Hvem er dama på platecoveret til «Bringing It All Back Home»? Bli med i Dylan-konkurransen!

Vet du hvem denne pene, unge damen med sigarett og rød buksedress på coveret til plata «Bringing it all back home» er?

I tillegg lurer vi på hva slags forbindelse kvinnen har til Bob Dylan, hvem var hun gift med?

Vet du svaret på dette kan du vinne en valgfri Bob Dylan-effekt.

Viktig plate

Plata «Bringing it all back home» kom i mars 1965, og inneholder flere Dylan-slagere som «Mr. Tambourine Man», «It's All over Now, Baby Blue», «Subterranean Homesick Blues» og «Maggie's Farm».

Plata er en av Bobs viktigste. Da den kom ble den hans mest solgte så langt. Albumet nådde 6. plass på listene i USA og toppen i Storbritannia. Folk-puristene var fulle av forakt, men kritikerne var fornøyde.

Et kunstverk i seg selv

Coveret til plata er et lite kunstverk i seg selv. Bildet er tatt av fotograf Daniel Kramer. Paret sitter i stua i den ukjente kvinnens hjem, i Bearsville, ikke langt fra Woodstock, der Bob bodde. - Jeg ville gjøre noe virkelig spesielt fordi jeg var så imponert over Bob, har Kramer fortalt i følge Dylan-biografen Howard Sounes.

Fotografiet inneholder flere referanser til Bobs liv og visuelle spøker. - Jeg ville at Bob skulle være kjernen og at universet av musikk skulle sirkle rundt han, forklarer fotografen. Dylan har på seg jakka og mansjettknappene han fikk av sin tidligere kjæreste Joan Baez. På dette tidspunktet var Bob mellom to kvinner: Joan og den kommende Sara Dylan. Ingen andre, inkludert Joan, visste om Sara enda.

Album av artister som påvirket Bob er spredt rundt i rommet, blant annet plater av Robert Johnson, Eric Von Scmidt, Lord Buckley og hans egen «Another side of Bob Dylan». Magasinet Time er også med. Katten Bob holder er forøvrig en perser ved navn Lord Growing, og er kvinnen-du-skal-avsløre sitt kjæledyr.

Vet du svaret?

Send inn ditt svar til oss på mail nett.spesial@dagbladet.no

Blant alle innsenderne med riktig svar trekker vi ut en Dylan-ekspert. Premien er en valgfri Bob Dylan plate eller den siste Bob Dylan biografien «Down the Highway: The Life of Bob Dylan» av Howard Sounes. Boka kom i april i år, i forbindelse med 60-års feiringa. Skulle du være en så stor Dylan fan at du allerede har alt dette kan du ønske en annen plate. Husk å få med adressen din og ditt premieønske.

I morgen kommer en nytt Dylan-spørsmål og nye vinnersjanser. Syntes du dette var for lett? Neste nøtt blir en virkelig hard en. Følg med!

Hva er Dylans største øyeblikk? Delta i debatten!

<B>NY DYLAN-BIOGRAFI:</B> Denne kan du vinne, eller en plate om du vil.
<B>HVA HETER HUN?</B> Dette bildet ble tatt en snøfull morgen i Bearsville. Vet du hvem damen til venstre er kan du vinne premie.