«Thérèse Dreaming» av Balthus

Avslørende maleri av tenårings­jente ble for mye: Startet kampanje for å få det fjernet

«Thérèse Dreaming», som forestiller ei ung tenåringsjente, blir kritisert for å være for seksuelt utfordrende.

EROTISK: Kunstneren Balthasar Klossowski, eller Balthus, har laget maleriet «Therese Dreaming», som kritikere mener er for seksuelt utfordrende. Bildet forestiller ei jente tidlig i tenårene som sitter og drømmer seg bort. Hun sitter med beina løftet, slik at skjørtekanten har sklidd helt opp til hoftene, noe kritikerne mener er alt for avslørende. Foto: Thomas Urbain / AFP / NTB scanpix
EROTISK: Kunstneren Balthasar Klossowski, eller Balthus, har laget maleriet «Therese Dreaming», som kritikere mener er for seksuelt utfordrende. Bildet forestiller ei jente tidlig i tenårene som sitter og drømmer seg bort. Hun sitter med beina løftet, slik at skjørtekanten har sklidd helt opp til hoftene, noe kritikerne mener er alt for avslørende. Foto: Thomas Urbain / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det stormer på Twitter, nok en gang. Denne gangen er det maleriet «Thérèse Dreaming», laget i 1938 av kunstneren kjent som Balthus, som er senter for det hele.

Kunstneren Balthasar Klossowski er kjent for å bruke erotisk ladde motiver av tenåringsjenter. Klagene går ut på at jenta i «Thérèse Dreaming» er for seksuelt utfordrende.

Til tross for kritikken har Metropolitan Museum of Art i New York (Met) nektet å fjerne maleriet, skriver NY Times.

Underskriftskampanje

Kravet om å fjerne maleriet kommer fra en underskriftskampanje, som ble delt på Twitter. Nesten 10 000 har signert oppropet, som ble startet av Mia Merrill.

- Da jeg besøkte Metropolitan Museum of Art forrige helg, ble jeg sjokkert over å se et maleri som viser ei ung jente i en seksuelt antydende stilling. Balthus' maleri, «Thérèse Dreaming», er et antydende portrett av ei prepubertal jente, som hviler på en stol med beina trukket opp så undertøyet vises, skriver Merrill i oppropet.

Hun skriver videre at hun synes det er urovekkende at museet med stolthet kan vise fram et slikt bilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer