OPPTUR BLE NEDTUR: Bobby Womack har kjempet seg tilbake som musiker, men har nå fått Alzheimers sykdom. Foto: NTB Scanpix
OPPTUR BLE NEDTUR: Bobby Womack har kjempet seg tilbake som musiker, men har nå fått Alzheimers sykdom. Foto: NTB ScanpixVis mer

Avslører at han har Alzheimer-sykdom

- Det var så flaut, sier soulveteran Bobby Womack.

68-åringen Bobby Womack gjorde comeback i fjor med albumet «The Bravest Man In The Universe» produsert av Blur-frontmann Damon Albarn.

Under arbeidet merka Womack at han ikke var ved sine fulle fem og ble diagnostisert med et tidlig stadie av Alzheimers sykdom.

- Det flaueste var da vi skulle introdusere Damon og jeg ikke husket etternavnet hans. Det var så flaut, sier Womack til BBC.

Musikerlegenden sliter med å huske låttitler og navn.

- Legen sier det ikke er så ille ennå, men at det kommer til å bli verre. Hvordan klarer jeg å glemme sanger jeg har skrevet? Det er frustrerende, sier Womack.

Av låtene han har laga kan man blant annet nevne «Lookin' For a Love» og «If You Think You're Lonely Now». Han har også skrevet  «It's All Over Now» for Rolling Stones og har vært gitarist for Sly & the Family Stone og Aretha Franklin.

Bandet The xx gjorde seg også et navn i 2008, da de covret Womack & Womacks «Teardrops».

De senere årene har Womack imidlertid slitt med kreft og rusmisbruk. Da han han i fjor lagde sitt første album med nytt materiale på 18 år, ble det kåret til årets beste plate av musikkbladene Clash og Q.

(Dagbladet/NTB)