Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avslører det dramatiske A1-bruddet

«Jeg vet dere trenger meg, men faen ta dere».

DEN GANG DA: A1 var på alle ungpikers CD-spillere da de slo gjennom på 90-tallet. Selv var de bare ungguttene, i en alder av 17 år, da de startet opp. Fra venstre ser du Paul Marazzi, Mark Read, Ben Adams og Christian Ingebrigtsen. Foto: Stella Pictures
DEN GANG DA: A1 var på alle ungpikers CD-spillere da de slo gjennom på 90-tallet. Selv var de bare ungguttene, i en alder av 17 år, da de startet opp. Fra venstre ser du Paul Marazzi, Mark Read, Ben Adams og Christian Ingebrigtsen. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På 90-tallet kopierte det norsk-britiske boybandet A1 hiten som førte til internasjonal suksess for den noe eldre, og mer 80-tallsinspirerte, pop-gruppa A-ha.

Med en fornyet versjon av «Take on me», oppnådde gruppa, bestående av tenåringene Ben Adams, Mark Read, norske Christian Ingebrigtsen og Paul Marazzi, en liknende suksess.

Men karrieren som ga dem muligheten til å bade i jenter, rikdom og berømmelse, varte ikke like lenge.

Karrieren stagnerte På veien til voksenlivet ble de møtt av flere intriger innad i gruppa, før de helt uventet ble oppløst i 2002.

I et åpenhjertig intervju med britiske itv2, som er referert av Daily Mail, skal Mark Read ha innrømmet at sjalusi var det første tegnet på gnisninger mellom bandmedlemmene, etterfulgt av Christian Ingebrigtsens uttalelse:

-  Ben elsket å være midtpunktet da det kom til oppmerksomhet, og noen ganger ville jeg også være det. Så lenge Ben var den mest populære i gruppa, ble jeg litt sjalu.

Som medlem i et av datidens største boyband, med plettfri hud og en hårsveis som sto i stil med tiden, ble Ben Adams nemlig kåret for å være den mest attraktive mannen i bandet som også vant en Brit Awards.

Tragedie i Indonesia Men til tross for mange oppturer og positive omtaler, opplevde gutta i bandet også den store berømmelsens skyggeside.

Da de var på turné i Indonesia ble fire unge jenter på tragisk vis klemt ihjel under en gledefylt konsert.

FORTSATTE SAMARBEIDET: F.v: Christian Ingrebrigtsen, Mark Read og Ben Adams forsatte så smått å lage musikk sammen etter at Paul Marazzi meldte seg ut av gruppa med taushet. De har ennå ikke hørt noe fra ham. Her er de under VG Lista topp 20-fest i 2011. Foto: Stella Pictures
FORTSATTE SAMARBEIDET: F.v: Christian Ingrebrigtsen, Mark Read og Ben Adams forsatte så smått å lage musikk sammen etter at Paul Marazzi meldte seg ut av gruppa med taushet. De har ennå ikke hørt noe fra ham. Her er de under VG Lista topp 20-fest i 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Du kunne se at flere jenters ansikter ble klemt mot glasset. De prøvde å dytte noen mennesker bakover, men jeg tror den store folkemengden var helt ukontrollerbar. Dessverre ble fire jenter klemt ihjel, sa Ben Adams.

Mark Read viste seg å være svært preget av det, særlig av at de selv aldri ble klar over at tilstandene var så ville under konsertene deres.

Dette mente Ben Adams var et vendepunkt for gruppa. De begynte å tenke på hva de holdt på med.

På samme tid begynte Paul Marazzi sakte, men sikkert å trekke seg ut av gruppa.

Sluttet kontakt Da neste turné sto for tur, skal Marazzi ifølge Ben Adams, ha nektet å snakke med ham i en hel måned.

Grunnen skal komme av at Adams ba Marazzi om å trekke seg litt tidligere unna mikrofonen under prøvespillingen.

Dråpen som fikk begeret til å renne over var da gruppa skulle reise til Frankrike for å spille inn en versjon av sangen deres, sammen med en fransk sanger. I denne versjonen ble Marazzis vers kuttet vekk. 

SLO OPP PÅ SMS: Paul Marazzi fikk nok av å føle seg utenfor i A1. Han sendte Ben Adams en tekstmelding om at han hadde sluttet, og snakket aldri med dem igjen. Foto: NTB Scanpix
SLO OPP PÅ SMS: Paul Marazzi fikk nok av å føle seg utenfor i A1. Han sendte Ben Adams en tekstmelding om at han hadde sluttet, og snakket aldri med dem igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette førte til at Marazzi ikke dukket opp på flyplassen.

- Alt jeg fikk var en tekstmelding om at Paul hadde sluttet. Jeg syntes det var slemt, vi var gode venner og brødre. Det føltes ut som at han mente «jeg vet dere trenger meg, men faen ta dere». At Paul sluttet førte til bruddet i gruppa. Da Paul sluttet ble alt forstyrret, sa en trist Ben Adams, som for øvrig er kjæreste med norske Sara.

Han synes det er merkelig at Marazzi aldri har ønsket å møte dem i etterkant for å snakke om det som skjedde.

Selv om boyband-eventyret ikke endte bra, kan samtlige av medlemmene se tilbake på en tid som ga dem enorm berømmelse og inntekt, etter å ha solgt hele 10 millioner album.

LAGER MUSIKK HJEMME:  Ben Adams jobber for tiden med å produsere musikk for andre artister. Han også deltatt i en rekke norske realityprogram.
Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
LAGER MUSIKK HJEMME: Ben Adams jobber for tiden med å produsere musikk for andre artister. Han også deltatt i en rekke norske realityprogram. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart