Avslører det som skjer bak lukkede dører

Treffende portretter av beboerne i Bedringens vei.

FREDAGSFEST: Aksel Selmer (f. 1958) har skrevet fram åtte menneskers historier en fredag kveld. Foto: CAPPELEN DAMM
FREDAGSFEST: Aksel Selmer (f. 1958) har skrevet fram åtte menneskers historier en fredag kveld. Foto: CAPPELEN DAMM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE:Det er fredag ettermiddag og dagen for den årlige gatefesten i Strandgata - eller Bedringens vei som den heter på folkemunne, etter den gang det lå et sykehus der. Gatas beboere forbereder seg til festen. Noen gleder seg, andre vegrer seg, enkelte planlegger å stikke av.

Forfatter Aksel Selmer stikker hodet inn bak dørene til menneskene i gata og betrakter livene deres i noen timer denne varme fredagen. Presist og underholdene skildrer han tragedier og trivialiteter, begjær og avmakt, panikk og forelskelser.

Åtte liv Åtte menneskers liv blottlegges. Vi møter den familiefikserte jeg-gjør-alt-riktig-mammen Dagmar, som arbeider intenst for å få familien til fjells, bare for å slippe festen. Ulykkeligvis viser det seg å være rusk (les: ektemann) i hennes velsmurte system av kontroll og styring.

Naboen Remi, derimot, gleder seg til gatetreffet. Hjemme hjelper han kona med å spise seg i hjel, på festen skal han konsertere seg om Maria; en godt voksen, sexy kvinne, som på sin side opplever en krise denne ettermiddagen.

I likhet med flere av beboerne. For elleveårige Silje er festen helt, helt umulig. Faren til den lille gutten i gata som døde, kommer. Gutten som Silje passet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer