Avslører detaljer om sin nye bok

«Sønnen» handler ikke om Harry Hole.

NY PRIS OG NY BOK: Jo Nesbø ble i dag tildelt Peer Gynt-prisen. Da han møtte Dagbladet før prisutdelingen avslørte han nye detaljer om sin nye bok «Sønnen». Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
NY PRIS OG NY BOK: Jo Nesbø ble i dag tildelt Peer Gynt-prisen. Da han møtte Dagbladet før prisutdelingen avslørte han nye detaljer om sin nye bok «Sønnen». Foto: Anita Arntzen/DagbladetVis mer

(Dagbladet): Allerede tidlig i juni kunne Dagbladet avsløre at Jo Nesbø kommer med ny bok i mars neste år.

Warner Bros trakk det lengste strået Nesbø forklarte da at filmrettighetene til boka allerede er solgt til det amerikanske produksjonsselskapet Warner Bros.

- Det er en bok som heter «Sønnen», som jeg begynte å jobbe med etter «Politi». Da jeg hadde skrevet et synpsis på boka og begynt på boka, nevnte min litterære agent i USA det til noen produsenter og filmselskap der borte, forklarte Nesbø til Dagbladet da, og la til:

- Han merka da en voldsom interesse rundt den nye boka. Etterhvert ble det en slags auksjon på synopsiset og de første hundre sidene av boka som var skrevet, og så var det Warner Bros som vant auksjonen og kjøpte rettighetene til boka, forklarte Nesbø til Dagbladet da.

Handler om en narkoman I dag mottok den anerkjente forfatteren den gjeve Peer Gynt-prisen.

Før selve prisutdelingen møtte Dagbladet den anerkjente forfatteren på Peer Gynt-gården, hvor en rolig Nesbø så frem til kveldens feiring.

Han kunne også fortelle litt mer om hva krimromanen «Sønnen» handler om.

- Boka handler om en mann på 18 år. Han er en narkoman som sitter i fengsel og soner en dom for handlinger som noen andre har begått. Til gjengled sørger disse personene for at han får dopet sitt. Så plutselig en dag skjer det noe, sier Nesbø og smiler lurt.

Da Nesbø avslørte til Dagbladet at han kommer med ny bok, forklarte han at han ikke var helt komfortabel med å skrive på en bok som allerede var solgt.

Ingen Harry Hole - Det var litt absurd for meg i og med at boka ikke var ferdig, for da måtte jeg fortsette å skrive en bok som det allerede var solgt filmrettigheter til. Nå er det jo sånn at det er langt i fra at det blir kjøpt rettighetene til en film til at det faktisk blir en film, men det er i hvertfall første gang at jeg må skrive en bok ferdig fordi at det allerede var noen som hadde gitt meg masse penger for den, sa han da, og la til:

- Det var litt ubehagelig, jeg har ikke lyst til å gjøre det en gang til.

Niclas Salomonsson, Nesbøs agent, bekrefter til Dagbladet at boka er ferdigskrevet, og at den ikke handler om politietterforskeren Harry Hole.

- Boka er veldig, veldig bra. Jeg kan dessverre ikke si noe mer om den, sier han til Dagbladet.