Avslører for første gang hvem den virkelige «Hannibal Lecter» var

Meksikansk lege ble til den mest kjente kannibalen i historien.

MORDERISK LEGE: Anthony Hopkins (bildet) vant Oscar for sin rolle som Dr. Hannibal Lecter. Nå står imidlertid forfatteren bak karaktere, Thomas Harris frem og forteller hvem den virkelige «Dr. Hannibal Lecter» var. Foto: Stella Pictures
MORDERISK LEGE: Anthony Hopkins (bildet) vant Oscar for sin rolle som Dr. Hannibal Lecter. Nå står imidlertid forfatteren bak karaktere, Thomas Harris frem og forteller hvem den virkelige «Dr. Hannibal Lecter» var. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske forfatteren Thomas Harris, står bak en av de mest uforglemmelige skurkene i filmatisk historie.

Den briljante psykiateren, men brutalt kannibalistiske seriemorderen «Dr. Hannibal Lecter» en fiktiv person som opptrer i bøkene «Den røde drage», «Nattsvermeren», «Hannibal» og «Hannibal Rising». Hans karakter har i tillegg blitt filmatisert.

I et intervju med The Times, nå 25 år etter at «Nattsvermeren» kom ut, har den ellers så medieskye forfatteren bak karakteren endelig avslørt den virkelige morderen bak hans grusomme karakter er.

I 1960-åra, da Harris var en 23 år gammel journalist, møtte han en lege på Nuevo Leon State Prison, i Monterrey i Mexico. Legen, som Harris har gitt kallenavnet «Dr. Salazar», ga senere liv til det som skulle bli «Hannibal Lecter».

Forsøkt å rømme Ifølge latintimes var Harris egentlig i fengsel for å intervjue fangen og mentalpasient Dykes Askew Simmons som satt på en dødsdom for drapet på tre unge mennesker.

Simmons hadde forsøkt å rømme fengselet ett år tidligere ved å bestikke en fangevokter til å forlate en dør ulåst, samt gi ham en pistol. Men vakten forrådte ham, tok pengene hans, holdt døren låst og skjøt ham ned. Han ble imidlertid reddet av en fengselslegen «Dr. Salzar».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer