Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avslører hemmelig Iphone-regel

- Jeg vet ikke om jeg bør si dette, men det er veldig interessant, så jeg gjør det likevel, sier regissør Rian Johnson.

SKURK UTEN IPHONE: En rekke kjente skuespillere har roller i thrilleren «Knives Out» : Foto: Nordisk Film
SKURK UTEN IPHONE: En rekke kjente skuespillere har roller i thrilleren «Knives Out» : Foto: Nordisk Film Vis mer

Det er ikke uvanlig at det dukker opp en iPhone eller to i filmer og TV-serier, men ikke alle får vise seg med de populære mobiltelefonene.

Regissør Rian Johnson, som står bak filmer som krimmysteriet «Knives Out» og storfilmen «The Last Jedi», avslører nå at skurker ikke får ha Apple-produkter.

- Jeg vet ikke om jeg bør si dette, men det er veldig interessant, så jeg gjør det likevel. Du ser aldri skurken med en iPhone. Dette er tydelig i filmer hvor et mysterium skal løses, sier Johnson i et videointervju med Vanity Fair.

Avsløringen kommer i forbindelse med en scene for scene-gjennomgang av filmen «Knives Out» for Vanity Fair. Johnson fryser bildet for å fortelle hvorfor skuespiller Jamie Lee Curtis holder en mobil med et spesielt klokkeslett.

Dårlig reklame

Det har lenge gått rykter om kontrollen Apple har over hvordan produktene deres vises i filmer.

Ifølge MacRumors.com så vil ikke Apple at produktene skal settes i dårlig lys. Det er altså bare helter som kan bli sett med en iPhone.

Johnson vitser med at informasjonen han deler kan få han «drept» av andre regissører.

APPLE-KONTROLL: Regissør Rian Johnson avslører til Vanity Fair at Apple har streng kontroll over hvem som for vise seg med iPhone i spillefilmer. Foto: Shutterstock.
APPLE-KONTROLL: Regissør Rian Johnson avslører til Vanity Fair at Apple har streng kontroll over hvem som for vise seg med iPhone i spillefilmer. Foto: Shutterstock. Vis mer

- Alle filmskapere som har en hemmelig skurk kommer til å ville drepe meg nå, sier han.

I hans egen film «Knives Out» mistenkes alle karakterene på et tidspunkt å være skurken.

Apple har ikke kommentert saken.

Fjernet spion-app

Apple selskapet har selv vært utsatt for en skurk eller to.

I desember fjernet både Apple og Google fjernet appen ToTok fra sitt nedlastingstilbud etter en artikkelserie i New York Times, som har konkludert med at appen er et rent overvåkingsverktøy for De forente arabiske emirater.

Emiratene-selskapet Breej Holding har utviklet appen. Ifølge New York Times' kilder har Breej Holding tett tilknytning til Abu Dhabi-selskapet DarkMatter, som er i søkelyset for såkalt cyber-spionasje.

Totok er lastet ned flere millioner ganger siden appen ble lansert for noen måneder siden som en sikkert kanal til å chatte med tekst og video.

Apple har ikke kommet med noen tall, men ifølge Google Play er «spion-appen» lastet ned fem millioner ganger hos dem.

Hele Norges coronakart