Avslører hemmelighet om ikonisk plakat

Skuespiller Christina Hendricks var synlig i filmen «American Beauty» - uten å spille i den.

DELER MODELLHISTORIE: Skuespiller Christina Hendricks hadde for 20 år siden et modelloppdrag som ble svært synlig, på plakaten til filmen «American Beauty», avslører hun. Her er hun på premieren til «Toy Story 4», hvor hun har stemmen til dokka Gabby Gabby. Foto: NTB scanpix
DELER MODELLHISTORIE: Skuespiller Christina Hendricks hadde for 20 år siden et modelloppdrag som ble svært synlig, på plakaten til filmen «American Beauty», avslører hun. Her er hun på premieren til «Toy Story 4», hvor hun har stemmen til dokka Gabby Gabby. Foto: NTB scanpixVis mer

For 20 år siden vakte filmen «American Beauty» oppsikt med skildringen av familiefaren Lester (Kevin Spacey) som blir betatt av tenåringsdatterens venninne Angela (Mena Suvari).

Filmen vant også Oscar-priser blant annet for beste film og beste mannlige skuespiller (Spacey) i 2000.

Det er derfor ikke rart at filmplakaten siden er blitt svært kjent, med et enkelt bilde av en naken kvinnemage med en hånd som holder en rose over.

Nå avslører Christina Hendricks (44), som ikke hadde noen rolle i filmen, at hun likevel medvirket til det ikoniske bildet på plakaten.

Håndmodell

Hun jobbet nemlig som modell og håndmodell tidlig i karrieren, og på Instagram forteller hun at det er hennes hånd som er avbildet på plakaten, skriver People.

- Dette er hånda mi, og magen til en annen modell. Stolt over å få vært med på denne filmen på noen som helst måte!, skriver Hendricks i et innlegg på bildedelingstjenesten.

Christina Hendricks slo gjennom som sekretæren Joan i «Mad Men», og har senere blant annet spilt i serien «Good Girls» på Netflix.

Under bildet hennes av hånda har flere stjerner kommentert avsløringen, blant andre January Jones, som også spilte i «Mad Men» med Hendricks.

- Dette er viktig. Hvorfor visste jeg ikke dette?, skriver Jones.

Mye oppmerksomhet

Hendricks har i et tidligere intervju med Dagbladet fortalt at hun flyttet til Manhattan etter videregående skole for å bli modell. Der jobbet hun som modell i kataloger, moteblader og for merker som L'Oreal, før hun flyttet til Los Angeles for å prøve seg som skuespiller.

Da «Mad men» kom på skjermen i 2007, ble Hendricks berømt med et brak. I 2010 ble hun kåret til «Verdens mest sexy kvinne», av bladet Esquires lesere. Hun fikk også mye oppmerksomhet for å ha en kropp som ikke passet helt inn i den vanlige Hollywood-malen - både positiv og negativ.

- Det som er rart er at folk aldri kommenterte kroppen min før «Mad Men». Alle kvinner er besatt av figuren sin, men jeg var tilfreds. Jeg følte meg sexy og tenkte aldri over utseendet mitt. Kanskje er det naivt, men jeg forventet aldri den typen oppmerksomhet, har hun tidligere sagt til The Guardian.

Før «Mad Men» hadde Hendricks flest småjobber i serier som «Akutten». Etter suksessen med serien, som holdt det gående til 2015, landet hun en av hovedrollene i Netflix-serien «Good Girls», som handler om tre mødre i pengetrøbbel som begår et ran sammen. Serien ble nettopp fornyet for en tredje sesong.