Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avslører hemmeligheten bak det ikoniske «Dirty Dancing»-løftet

Jennifer Grey forteller om det berømte filmøyeblikket.

BERØMT LØFT: Det velkjente filmøyeblikket fra «Dirty Dancing», der Patrick Swayze løfter Jennifer Grey til værs. Foto: NTB Scanpix
BERØMT LØFT: Det velkjente filmøyeblikket fra «Dirty Dancing», der Patrick Swayze løfter Jennifer Grey til værs. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hun ble verdenskjent for rollen som Frances «Baby» Houseman i filmklassikeren «Dirty Dancing», skuespilleren Jennifer Grey (55). 

Dansefilmen, som gjorde motspiller Patrick Swayze til jenters drømmemann på 80-tallet, regnes som mest berømte i sin sjanger, og er fortsatt populær 28 år etter.

IKONISK LØFT: Jennifer Grey spilte mot Patrick Swayze i «Dirty Dancing» fra 1987. Foto: NTB Scanpix
IKONISK LØFT: Jennifer Grey spilte mot Patrick Swayze i «Dirty Dancing» fra 1987. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ved siden av den karakteristiske replikken fra Swayze, «Nobody puts Baby in a corner», er det særlig én scene som har brent seg fast.

- Vi øvde aldri Vi snakker selvsagt om det ikoniske filmøyeblikket der Swayze løfter Grey til værs i sjøen. Det legendariske dansetrinnet er kopiert i hundrevis av koreografier, og amerikanerne kaller det bare for «The lift», eller «Løftet».

Man forventer kanskje at skuespillerne satte av mye tid til å øve på det krevende løftet, men i et intervju med The Guardian forteller Jennifer Grey at scenen gikk knirkefritt.

- Vi gjorde det bare på opptaksdagen. Vi øvde aldri, erkjenner hun.

På spørsmål om 55-åringen noen gang har gjentatt den akrobatiske øvelsen, er svaret klart:

- Herregud, nei. Jeg fatter ikke hvordan folk tør å gjennomføre det, når de ikke blir tatt imot av Patrick Swayze. Det er galskap, sier hun.

Swayze gikk bort i 2009, bare 59 år gammel. Filmstjerna led av uhelbredelig kreft i bukspyttkjertelen, og tapte kampen mot sykdommen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

I 2011 ble det kjent at «Dirty Dancing» skal spilles inn på nytt i en moderne versjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!