Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Skjønnheten og udyret»

Avslører homofil hemmelighet i«Skjønnheten og udyret»

Disney-regissør avslører at det blir en egen vri på nyinnspillingen av den romantiske klassikeren om «Skjønnheten og udyret». 

ETTERLENGTET: Emma Watson spiller Belle i filmatiseringen av klassikeren «Skjønnheten og udyret». Video: Walt Disney Studios Vis mer

(Dagbladet): De siste årene har Disney laget flere nyinnspillinger av tidligere tegnefilmklassikere, blant annet «Askepott» og «Jungelboken».

De siste månedene har det vært knyttet store forventninger til konsernets nyinnspilling av tegnefilmklassikeren «Skjønnheten og udyret» fra 1991. Filmen har premiere i mars i år.

Da den første traileren til filmen ble sluppet i fjor satte den rekord på antall trailervisninger. På et døgn ble den sett 127,6 millioner ganger. At filmatiseringen av «Skjønnheten og udyret», med Emma Watson og Dan Stevens i rollene som Belle og Udyret (prins Adam), har vært etterlengtet viser også seertallene for den siste filmtraileren, som kom i slutten av januar. På få timer var klippet spilt av 17 millioner ganger og delt over 400 000 ganger.

Mer enn heterofil romantikk

Med skuespillere som Emma Watson, tidligere Harry Potter-stjerne og Dan Stevens, kjent for mange fra tv-suksessen Downton Abbey, har det vært duket for at den romantiske klassikeren fortsatt vil være en storslått feiring av heteroseksuell kjærlighet.

Nå har imidlertid regissør Bill Condon avslørt at filmen, for første gang i Disneys historie, vil vise et eksklusivt homofilt øyeblikk.

I et intervju i aprilutgaven til Attitude forteller Condon at han ville skape en karakter som skulle bane vei for LHBT (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) på det store lerretet.

- Et fint, homofilt øyeblikk

I intervjuet avslørte han at det er LeFou, spilt av Josh Gad, som blir stjernen i paralellhistorien hvor han finner ut av sin egen seksualitet. Historien involverer også Gaston, rivalen til prins Adam.

- LeFou ønsker den ene dagen å være Gaston, mens han den andre dagen ønsker å kysse ham. Han vet ikke hva han vil og er en som er på vei til å forstå sine egne følelser, sier Condon til Attitude.

Regissøren roser også skuespiller Josh Gads rolletolkning av LeFou.

- Han gjør det virkelig diskret. Det skjer noe på slutten som jeg ikke vil avsløre, men det blir et fint, homofilt øyeblikk i en Disney-film, sier han.

- Viktig og positivt

- Vi synes det er viktig og positivt at barn får ulike rollemodeller å se opp til, sier Arne Andreas Opheim, kommunikasjonsrådgiver i FRI, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Ifølge Opheim handler underholdning rettet mot barn og unge ofte om stereotypier av heterofile jenter og gutter.

- Det er viktig at man får se at det er ulike måter å være jente på og ulike måter å være gutt på, sier han.

Opheim tror at det kan ha stor betydning at et konsern som Disney velger å vise andre relasjoner enn heterofile.

- Disney er en stor aktør som setter mye av tonen for hvilke heltekarakterer barn og unge ser opp til, sier han.

SKJØNNHETEN OG UDYRET: Emma Watson og Dan Stevens er med i nyinnspillingen av den populære disneyfilmen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media