Avslører hvem som sendte den første gratulasjonsmeldingen

- Det var veldig hyggelig.

KØBENHAVN (Dagbladet): Som nummer tre gikk Carl Espen Thorbjørnsen (31) på scenen i B&W Hallerne utenfor København torsdag kveld.

Han var svært rolig og sikker på scenen, og det sendte ham videre til finalen.

- Det blir en veldig rolig feiring i bussen med litt mat og vann. Champagnen sparer vi til lørdagen, sier en glad Eurovision-finalist til den oppmøtte pressen kort tid etter å ha blitt overakt finalebilletten.

Kjente på nervene Den ferske artisten fra Osterøy fikk årets femte siste finalebillett i kveld. Han legger ikke skjul på at det betyr mye for ham.

HANNE SØRVAAG: - Han nådde ut med sin nydelige stemme og sang! Aldri lett å spå i Eurovision, og årets låt er ganske typisk norsk smak i melodier og klang i stemmen, men jeg tror på en universell appell hvis man presenterer en så bra låt med sjel og ektehet, og det har han i massevis! Heia Norge! Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
HANNE SØRVAAG: - Han nådde ut med sin nydelige stemme og sang! Aldri lett å spå i Eurovision, og årets låt er ganske typisk norsk smak i melodier og klang i stemmen, men jeg tror på en universell appell hvis man presenterer en så bra låt med sjel og ektehet, og det har han i massevis! Heia Norge! Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Da var det mye glede og mye lettelse. Nå kom vi til finalen, og det er deilig.

- Kjente du på nervene da du ventet på resultatet?

- Ja, altså, jeg er ikke en person som tar ting for gitt. Jeg hadde en god følelse, men alt kan jo skje. 

- Helt fantastisk I kveld sto han på scenen i en fullsatt arena. Carl Espen innrømmer glatt at han trivdes på den gigantiske Eurovision-scenen:

- Det var helt fantsastisk. Det å stå på scenen selv, og også det å se de andre deltakerne og høre jubelbruset. Det var helt vilt.

ELISABETH «BETTAN» ANDREASSEN: - Vi ropte hurra og «JAAAA!!!». Deilig for den norske delegasjonen og Carl Espen. Jeg vil også si at det var en fantastisk sendning fra Danmark. Det blir en flott finale med alle de nordiske landene. Fabelaktig innsats, Carl Espen! Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ELISABETH «BETTAN» ANDREASSEN: - Vi ropte hurra og «JAAAA!!!». Deilig for den norske delegasjonen og Carl Espen. Jeg vil også si at det var en fantastisk sendning fra Danmark. Det blir en flott finale med alle de nordiske landene. Fabelaktig innsats, Carl Espen! Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Overfor Dagbladet avslører Carl Espen også hvem som sendte ham den første gratulasjonshilsenen, foruten låtskriver og kusine Josefin Winther, og resten av den norske delegasjonen som satt i green room sammen med ham:

- Jeg tror det var min mor, faktisk. Opplest av NRK. Så det var veldig hyggelig, sier han fornøyd.

Carl Espen har tidligere fortalt at familien er av svært stor betydning for ham. Både mor og søsken ankom København i dag, og var blant publikum i dag for å heie ham fram. 

JØRN HOEL: - Gratulerer så mye! Dette er velfortjent etter en super utførelse. Dette varmet.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
JØRN HOEL: - Gratulerer så mye! Dette er velfortjent etter en super utførelse. Dette varmet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Etter at 31-åringen har fått i seg noe å spise og en solid dose søvn, venter nye gjennomganger i morgen, før finalen lørdag.

- YES! Josefin Winther, låtskriver og søskenbarn, legger ikke skjul på at hun er svært fornøyd med kveldens resultat:

- Jeg var så glad i utgangspunktet etter han hadde sunget, det var bare en lettelse for meg. Vi har vært gjennom mange bøyger nå, og nå sang han for hele Europa og det var bare..., sier Josefin og knipser fornøyd med fingrene, før hun legger til:

- Det var bare «YES!».

INGEBORG HELDAL: - Jeg jublet høyt i sofaen! Alle mine favoritter er med! Jeg er så glad for at resten av Europa også synes Carl Espen er fantastisk! Nå blir det en fantastisk fest på lørdag!

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INGEBORG HELDAL: - Jeg jublet høyt i sofaen! Alle mine favoritter er med! Jeg er så glad for at resten av Europa også synes Carl Espen er fantastisk! Nå blir det en fantastisk fest på lørdag! Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg ble utrolig glad og veldig stolt. Denne Grand Prix-reisen har en tendens til å bare overraske og overraske, og nå har den gjort det igjen. Nå er vi i finalen i Eurovision.

- Ble det noen tårer i kveld, Carl Espen?

- Nei, ingen tårer, men jeg var veldig rørt, innrømmer Carl Espen.

Carl Espen har tidligere sagt at det han fryktet mest var å skuffe Norge

- Kan du senke skuldrene litt i forhold til det nå som finaleplassen er i boks?

- Ja, selvfølgelig. Men jeg skal ikke hvile på noen laurbær. Jeg vil jo selvfølgelig at Norge skal gjøre det best mulig.

FØRSTE HALVDEL: Carl Espen opptrer i første halvdel av Eurovision-finalen lørdag ...
FØRSTE HALVDEL: Carl Espen opptrer i første halvdel av Eurovision-finalen lørdag ... Vis mer

Finalen sendes fra klokka 21 førstkommende lørdag. 

NORDMANN NUMMER TO: ... Der møter han norsk-rumenske Ovi som representerer Romania sammen med artisten Paula. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NORDMANN NUMMER TO: ... Der møter han norsk-rumenske Ovi som representerer Romania sammen med artisten Paula. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer