«The Sopranos»

Avslører hvordan den vanskelige drapsscenen i «The Sopranos» ble spilt inn: - Det var svært ubehagelig

Musiker og skuespiller Steven Van Zandt forteller at han ble emosjonelt utslitt av å spille en av drapsscenene i «The Sopranos».

EPISK DRAPSCENE: Steven Van Zandt glemmer ikke drapscenen han gjorde i TV-suksessen «The Sopranos». Foto: Christian Roth Christensen
EPISK DRAPSCENE: Steven Van Zandt glemmer ikke drapscenen han gjorde i TV-suksessen «The Sopranos». Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mafiaserien «The Sopranos» ble laget i seks sesonger fra 1999 til 2007, og er en av tidenes største TV-serie-suksesser.

Sammen med «Sex in the city» ble serien HBOs første enorme suksess før selskapet i ettertid kom med serier som «The Wire», «Six Feet Under», «Band of Brothers» og «Game of Thrones».

Vegard Larsen, tidligere programleder for Filmbonanza på NRK, har tidligere uttalt til Dagbladet at serien representerte noe nytt da den kom.

- Det var dyrere, proffere, og minnet om filmen i uttrykket, sa han, og trakk fram dialogen, de komplekse karakterene og smart dialog.

- «Sopranos» vil alltid bli stående som en milepæl i tv-historien, uttalte Larsen.

NB! Artikkelen inneholder spoilere!

Oppfordret til å være røff og voldelig

I hovedrollen som den hensynsløse, men mangefasetterte mafiabossen Tony Soprano, ble spilt av avdøde James Gandolfini, mens Silvio, en annen fremtredende karakter i serien, ble spilt av Steven Van Zandt, bedre kjent som Little Steven.

Ti år etter at siste episode av serien ble sendt sitter minnene fra innspillingen fortsatt for Van Zandt, som i en chat med The Guardians lesere åpnet opp om det vanskeligste han har måttet gjøre i løpet av sin skuespillerkarriere.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 20.06.2013 DØD: James Gandolfini, som spilte rollen som mafiabossen Tony Soprano i den prisvinnende serien «The Sopranos», døde brått onsdag, bare 51 år gammel. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Å måtte dra Drea de Matteo ut av bilen og drepe henne. For å få det til å se realistisk ut måtte jeg virkelig bruke makt. Det var ekstremt vanskelig. Bare tanken på at en hvilken som helst mann angriper en kvinne på den måten var svært ubehagelig. Det krevde svært fokusert skuespill, skriver Van Zandt.

Ifølge Van Zandt oppfordret de Matteo ham til å være så røff og voldelig som overhodet mulig under innspillingen av scenen.

- Hun er en fantastisk skuespiller som ville at det skulle være realistisk. Etter en slik scene er man emosjonelt ustlitt fordi man holder på i to til tre timer, skriver han.

Dagdrøm-scene

Ifølge serieskaperne var avgjørelsen om å ta livet av Adriana La Cerva (Drea de Matteo) i serien uungåelig grunnet karakterens samarbeid med FBI.

Adriana hadde lenge stått ved siden til sin narkotikaavhengige forlovede Christopher Moltisanti (Michael Imperioli), men så kom episoden «Long Term Parking» i 2004, hvor karakteren Adriana måtte bøte med livet på tragisk måte. Seriens antihelt, Tony Soprano (James Gandolfini), viser også sin mørke side.

Han ringer Adriana og forteller at Christopher har forsøkt å ta selvmord. Han sender Silvio som skal kjøre henne til sykehuset. Publikum får se Adriana kjøre ut av byen med en koffert i passasjersetet, før scenen plutselig avbrytes og hun sitter i bilen med Silvio. Det hele er en ondskapsfull dagdrøm.

Serieskaper David Chase har fortalt til Entertainment Weekly at han likte spesielt godt at scenen ikke forklarte seg selv.

- Hun kjører og det neste som skjer er at hun sitter i et annet sete i en annens bil. Man skjønner ikke hva som skjer med en gang. Jeg likte alltid det. Det ser ut som om hun skal bli den ene personen som klarer å stikke fra helvete i New Jersey, men hun gjør selvfølgelig ikke det, forteller serieskaper David Chase til Entertainment Weekly.

Ut i skogen

Silvio kjører Adriana lenger ut til et avsidesliggende skogsområde og hun skjønner etter hvert at hun er blitt forrådt. Silvio (Steven Van Zandt) forsikrer henne om at hun ikke skal uroe seg for forloveden.

- Det begynner å gå opp for henne og det er nesten som om Silvio girer seg opp til det han skal gjøre, forteller manusforfatter Terence Winter til Entertainment Weekly.

Silvio prøver å dra Adriana ut av bilen, mens hun prøver å holde seg fast i rattet. Hun er så redd at hun ikke klarer å løpe og kravler på bakken før Silvio kommer etter henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer