Avslører NRK-hemmelighetene: Nazi-trapp til sjefen og mystisk kabeletasje

Etter snart 80 år er det ikke lite historie som pakkes ned når NRK forlater Marienlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke kom nyheten om at NRK etter alt å dømme vil flytte fra Marienlyst i løpet av de neste fem-ti åra.

Det var statsråd Nils Hjelmtveit som tok det første spadetaket i september 1938. Etter snart 80 år er det ikke lite historie som pakkes ned når rikskringkastingen skal forlate området.

Kulturhistorien som ligger i veggene er så betydelig at deler av området er foreslått fredet. Det foreligger et forslag fra Riksantikvaren om å frede deler av Radiohuset, blant annet Store Studio, radioresepsjonen og Kringkastingssjefens kontor.

Myter Betongklossen på Marienlyst har også rukket å bli omkranset av en rekke myter, rykter og hemmeligheter.

Ubekreftede rykter vil ha det til at det har blitt unnfanget barn i Kringkastingshusets hemmelige «kabeletasje». Det sies også at det finnes et mystisk dukkeverksted i kjelleren.

Bygget er så stort at «P3 Morgens» mangeårige programleder Ronny Brede Aase fremdeles stadig oppdager noe nytt. Dagbladet møter ham og andre NRK-profiler på Marienlyst.

- Det er et massivt område. Jeg husker det var skummelt første gang jeg skulle inn på jobb. Det var så stort og så masse folk over alt. Nå har jeg jobbet der i snart sju år og tør å påstå at det fremdeles er mange uoppdagete områder, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer