Avslører nye Netflix-planer

Slik fortsetter Barack og Michelle Obamas film- og TV-suksess.

«CRIP CAMP»: Barack Obama i samtaler med en av talspersonene for prosjektet Crip Camp, Andraéa LaVant. Dokumentaren vant pris for beste internasjonale dokumentar i år. Foto: Netflix
«CRIP CAMP»: Barack Obama i samtaler med en av talspersonene for prosjektet Crip Camp, Andraéa LaVant. Dokumentaren vant pris for beste internasjonale dokumentar i år. Foto: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sammen har tidligere USA-president Barack Obama og kona Michelle Obama startet produksjonsselskapet Higher Ground. I samarbeid med Netflix produserer og utvikler paret film- og TV-prosjekter.

Higher Ground har ifølge Netflix som formål «å fortelle historier som representerer verdiene Obama-paret selv har stått og kjempet for». Nylig presenterte strømmetjenesten duoens kommende innholdsplaner for de neste åra.

Film:

  • «Exit West»: En spillefilm basert på den kritikerroste romanen til forfatter Mohsin Hamid, som handler om et par på flukt. Kjærlighetshistorien har global migrasjon som bakteppe, og i hovedrollen finner man Riz Ahmed. Yann Demange har regi.
  • «Satellite»: Science fiction-film skrevet av Ola Shokunbi.
  • «Tenzing»: Historien om eventyreren Tenzing Norgay, den første som nådde toppen av Mount Everest sammen med Sir Edmund Hillary. Basert på boka «Tenzing: Hero of Everest». Regisseres av Jennifer Peedom.
  • «The Young Wife»: 29 år gamle Celestina opplever hardt vær under sin første bryllupsfest.

TV:

  • «Firekeeper's Daughter»: Serie basert på den kommende debutromanen til forfatter Angeline Boulley. Følger en 18 år gammel urbefolkningsjente som motvillig går undercover for politiet i en etterforskning innad sitt eget reservat. Både bokforfatter og manusforfatter har selv bakgrunn fra Ojibwe-stammen.
  • «Great National Parks»: En dokumentarserie som utforsker verdens mest spektakulære og uberørte naturområder.

Prisvinnere

Barack og Michelle Obama har nytt stor suksess med Higher Ground-prosjektene de har lansert de siste åra. Arbeidsliv-dokumentaren «America Factory» (2020) ble tildelt en Oscar-statuett, og tidligere førstedame Michelle Obamas dokumentar «Becoming» (2020) ble nominert til en Emmy. Selskapet produserer også podcaster i samarbeid med Spotify.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer