Cecilie Leganger og HP Gundersen:

Avslører planer

Coronakrisen har åpnet døra til musikkbransjen for Cecilie Leganger, som nå samarbeider med forloveden HP Gundersen om både ny musikk og konsertopptredener.

SAMARBEIDER: Cecilie Leganger og hennes forlovede HP Gundersen hadde sin første konsert i Bergen onsdag kveld. Foto: Tor Høvik / Bergens Tidende
SAMARBEIDER: Cecilie Leganger og hennes forlovede HP Gundersen hadde sin første konsert i Bergen onsdag kveld. Foto: Tor Høvik / Bergens Tidende Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i begynnelsen av september i fjor at den tidligere håndballstjerna Cecilie Leganger (45) avslørte at hun hadde funnet lykken med musikkprodusent HP Gundersen (67), og like før jul kom den hyggelige nyheten om at de to hadde forlovet seg.

Denne uka sto de på scenen sammen i Bergen for første gang, blant annet sammen med Gundersens samarbeidspartner Nora Yuyue Zheng og tidligere Razika-bassist Marie Moe. Bergens Tidende var på plass for å dekke det utsolgte arrangementet.

FORLOVET: Det var i fjor høst at Cecilie Leganger og HP Gundersen kunne dele nyhetene om at de hadde blitt et par. I desember forlovet de seg. Foto: Privat
FORLOVET: Det var i fjor høst at Cecilie Leganger og HP Gundersen kunne dele nyhetene om at de hadde blitt et par. I desember forlovet de seg. Foto: Privat Vis mer

Leganger forteller til Dagbladet at hun i lang tid har hatt en lidenskap for musikk.

- Det er ikke noe jeg har delt så mye. Jeg har ikke fått gitt plass til musikken før, fordi håndballen har hatt all tid, sier hun.

Ny lidenskap etter håndballen

Lille julaften i fjor kom Leganger med sin første musikkutgivelse «Music from Home».

Hun ser flere paralleller mellom den nye karriereveien som musiker, og håndballkarrieren, hvor hun ble regnet som en av verdens beste spillere.

- Jeg får gjøre det samme her som i håndballen. Du kommer til konsertlokalet og møter «laget», og vil på samme måte yte ditt aller beste. Jeg er veldig glad for erfaringen fra idretten i forhold til det med å spille hverandre gode også i musikken, sier hun.

Musikkengasjementet har vært der lenge, og det tidligere landslagsesset sier at da hun bodde i Danmark, leide hun seg et piano som hun spilte på for å finne ro i hverdagen.

DELER LIDENSKAP: Leganger spiller en rekke instrumenter, og samarbeidet mellom henne og Gundersen har virkelig blomstret det siste året, forteller paret til Dagbladet. Foto: privat.
DELER LIDENSKAP: Leganger spiller en rekke instrumenter, og samarbeidet mellom henne og Gundersen har virkelig blomstret det siste året, forteller paret til Dagbladet. Foto: privat. Vis mer

Gundersen har tidligere jobbet med noen av Norges største musikere, som Sondre Lerche og rockebandet Madrugada, og nå er han, Leganger, og øvrige bandmedlemmer klar til å gi ut singelen «Enslaved» med kultbandet Stain Monster. Komposisjonen på låta er det Leganger som står bak.

- Et eksepsjonelt talent

Leganger forteller at hun har vokst opp i en musikalsk familie, noe som gjorde at hun selv utviklet en interesse.

- På et eller annet tidspunkt ble jeg veldig interessert i klassisk musikk, og forsøkte å lære meg å tolke noter fra verkene til Edvard Grieg, selv om jeg ikke egentlig kunne noter, ler hun.

Som musiker er hun fullstendig selvlært, og forloveden mener hun «har et eksepsjonelt musikalsk talent».

- Jeg forsvinner inn i musikken, og er veldig opptatt av arrangementene, forteller Leganger, som i hovedsak spiller ulike typer piano, men også noen andre instrumenter.

- Ble for mye oppmerksomhet

Dagbladet møtte Leganger i Arendal i forbindelse med innspillingen av «Mesternes mester» i fjor høst. Hun fortalte den gangen at det var en lang prosess for å faktisk få henne med i programmet.

Leganger forklarte at hun alltid har vernet godt om nettopp privatlivet, noe hun har verdsatt så langt i livet - spesielt da trykket rundt henne økte, da hun ble verdens beste målvakt bare 18 år gammel.

«MESTERNES MESTER»: Dette fikk du ikke se på TV i finalen av «Mesternes Mester». Vis mer

- Jeg synes det var fantastisk å få oppmerksomhet for prestasjonene jeg gjorde i målet. Jeg har alltid stilt opp i forhold til det profesjonelle jeg drev med, men så har jeg vært glad i holde en lav profil utenfor. Det ble så voldsomt mye oppmerksomhet i hele karrieren, sier hun, og fortsetter:

- Det har vært viktig å legge det vekk det profesjonelle, og leve mitt liv i min boble. Da fikk jeg være litt tro mot meg selv, og ikke miste meg selv. Det er alltid noen som skal mene noe, så for meg har det vært litt godt å være privat.

De siste tiden har hun imidlertid åpnet mer opp, spesielt om musikkinteressen og samlivet.

Møttes via Facebook

Leganger forteller at det var musikken som førte henne og Gundersen sammen. Hun visste ikke hvem han var da hun plutselig fikk en melding i innboksen.

- Jeg ante jo ikke hvem Hans Petter var. Han skrev en melding til meg på Facebook og skrøt sånn av et stykke som jeg hadde komponert. Men jeg kjente ikke til statusen hans i musikkmiljøet i Bergen, sier hun.

Gundersen, som i flere tiår har vært kjent som en ildsjel i byens musikkmiljø, er fortsatt full av lovord om forloveden, og sier at han ble «lamslått over hvor like musikalske gener» de to har da han hørte Legangers komposisjoner.

FORLOVET: Det var i fjor høst at Cecilie Leganger og HP Gundersen kunne dele nyhetene om at de hadde blitt et par. I desember forlovet de seg. Foto: Privat
FORLOVET: Det var i fjor høst at Cecilie Leganger og HP Gundersen kunne dele nyhetene om at de hadde blitt et par. I desember forlovet de seg. Foto: Privat Vis mer

- Så da ble jeg veldig interessert i hennes referanser. Hun er like utrolig som musiker som hun var som keeper, og har et helt utrolig musikkinstinkt. Det er herlig å ha den inspirasjonen i hverdagen, sier han, og legger til at hun «er den ultimate musikalske partner».

Skal på turné

Konserten blir ikke den siste for de to, som ifølge Gundersen også skal opptre sammen som bandmedlemmer på turneen til den amerikanske countryartisten Torii Wolf.

- Og vi kan jo egentlig gjøre duo-konserter hvor som helst, sier han, og legger til at som samboere har de «massevis av tid til å øve sammen».

Han sier det var «fantastisk» å stå på scenen igjen, da han denne uka spilte sin første konsert på lang tid.

- For en energi det er når folk liker det de hører. Det er noe med å spille foran et publikum. Og så var det mye kjentfolk på konserten, og det gjorde jo selvfølgelig også at det ble ekstra hyggelig, sier Gundersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer