GAME OF THRONES: Den siste sesongen av «Game of Thrones» kommer 15. april, norsk tid. Video: HBO Vis mer

Premieredato for Game of Thrones' siste sesong

Avslører premieredato med nytt kryptisk klipp

Siste sesong av «Game of Thrones» starter 15. april.

Siste sesong av den enormt populære HBO-serien «Game of Thrones» starter i april. Mer presis info har ikke kommet rundt den åttende og avsluttende sesongen av eventyrserien.

Inntil nå. HBO la i natt ut et nytt klipp fra den kommende sesongen med premieredato: 14 april i USA, 15. april i Norge.

Alle detaljer rundt innspillingen blir holdt strengt hemmelig, og svært lite er kjent om den åttende og siste sesongen. Men dette nye klippet gir oss et hint som kanskje kan si noe om noen sentrale karakterers skjebne i den siste sesongen.

Spoiler-alarm: Herfra og ut kan det forekomme informasjon og spoilere fra både sesong sju og åtte!

Hvitvandrerne kommer

Mange har trykket den sympatiske Stark-familien til sitt bryst gjennom de sju første sesongene. Mange av familiemedlemmene gikk en brutal skjebne i møte, men flere av dem ble gjenforent i seriens sjuende sesong.

I klippet befinner Jon Snow (spilt av Kit Harington), Sansa (Sophie Turner) og Arya Stark (Maisie Williams) seg i familiens gravkrypt på hjemstedet Winterfell. Der er alle avdøde familiemedlemmer representert med en statue av seg selv.

De tre beveger seg inn i kammeret, og ender til slutt opp foran tre statuer av seg selv. Klippet avsluttes av det som ser ut som et kaldt gufs som trenger seg innpå.

Det må kunne tolkes å være hvitvandrerne, som beveger seg sørover og mot Stark-familiens bosted, Winterfell. Klippet åpner for tolkning for hva det betyr at de tre fra familien Stark har fått egne statuer i gravkammeret.

Kryptiske trailere

Dette er ikke første gang at «Game of Thrones»-skaperne slipper en teasertrailer av den mer kryptiske sorten.

I begynnelsen av desember kom en 35 sekunder lang teasertrailer, som på tross av å ikke vise en eneste karakter, var stappfull av både symbolikk og hint om hva som kommer til å skje i den store serieavslutningen.

- Traileren hinter om at Daenerys og dragene hennes vil ta rotta på Cersei først, samtidig som Nattkongen angriper henne og Jon, og til slutt blir det ilddrage mot isdrage, kunne Dagbladets anmelder Marie Kleve blant annet dedusere etter å ha sett og analysert den gåtefulle traileren.

At det i løpet av denne siste sesongen vil komme et eller annet oppgjør, vil mange se på som en selvfølgelighet.

Under Golden Globe nylig, viste HBO en liten smakebit av de kommende TV-programmene de skal vise. Der fikk vi også en liten smakebit.

I det ekstremt korte klippet får vi nemlig se et etterlengtet møte mellom karakteren Sansa Stark (spilt av Sophie Turner) og Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), i borggården på Stark-familiens hjem, Winterfell.

Det betyr at vi kan vite med sikkerhet at Jon Snow og Daenerys Targaryen rekker fram til Winterfell før hvitvandrerne og Nattkongen rekker å ødelegge alt på sin vei.