MÅLER KREFTER: Sammenstøtet mellom Batman og Jokeren i «The Dark Knight» er av det brutale slaget. I et intervju avslører skuespiller Christian Bale at volden ikke var filmtriks, men at han slo kollegaen Heath Ledger på ekte. Foto: Warner Bros Pictures
MÅLER KREFTER: Sammenstøtet mellom Batman og Jokeren i «The Dark Knight» er av det brutale slaget. I et intervju avslører skuespiller Christian Bale at volden ikke var filmtriks, men at han slo kollegaen Heath Ledger på ekte. Foto: Warner Bros PicturesVis mer

The Dark Knight

Avslører sannheten om den brutale filmscenen nesten 10 år etter Heath Ledgers død

Julte ham opp på ekte.

(Dagbladet): Som i enhver superheltfilm er det også noen som får bank i Batman-filmen «The Dark Knight» fra 2008.

KJIP FYR: Jokeren, spilt av Heath Ledger. Foto: NTB Scanpix
KJIP FYR: Jokeren, spilt av Heath Ledger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avhørssekvensen i «The Dark Knight» er en av filmens mest brutale scener, og finner sted på et avhørsrom på politistasjonen i Gotham, etter at politiet omsider har klart å fange superskurken Jokeren (Heath Ledger).

Politiet lar Batman (Christopher Bale) konfrontere Jokeren, som gjør sitt beste for å tirre den maskerte superhelten. Det lykkes han med, noe som kulminerer i en voldsorgie der Jokeren får en solid dose stryk.

I et intervju fra 2008, som nylig har blitt publisert i boka «100 Things Batman Fans Should Know & Do Before They Die», avslører Christian Bale at volden var ekte.

SE TRAILEREN: Christopher Nolans «The Dark Knight», med Christian Bale og Heath Ledger i hovedrollene, ble en kassasuksess da den kom på kino i 2008. Video: Warner Bros. Entertainment Vis mer Vis mer

«Kjør på»

Skuespilleren sier ifølge Hollywood Reporter at det var Heath Ledger som oppfordret ham til å la filmtriksene ligge, og banke ham opp på ekte.

- Jeg sa: «Vet du hva, jeg trenger ikke å slå deg på ekte. Det kommer til å se akkurat like bra ut om jeg ikke gjør det.» Da sa han: «Kjør på. Kjør på. Kjør på.»

Ledger, som døde i 2008, var en kjent metodeskuespiller, og tydde til ekstreme grep for å komme under huden på sine karakterer. Bustle skriver at Ledger isolerte seg i sin egen leilighet og sov to timer om natta for å komme inn i Jokerens maniske, kaotiske hode.

Å bli banket opp av Batman på ekte, var for Ledger et naturlig neste steg.

Bale sier kollegaen var fullstendig dedikert til jobben sin, noe som kom spesielt til syne i avhørsscenen:

- Han hev seg rundt, og det var flislagte vegger på filmsettet som var knust og bulket etter at han hadde slynget seg mot dem.

  • Dagbladet trillet en femmer for «The Dark Knight». Les anmeldelsen her.

Døde etter innspilling

Ledger døde av en utilsiktet overdose med reseptbelagt medisin i januar 2008, et halvt år før «The Dark Knight» kom på kino. Han ble 28 år gammel.

Australieren fikk massiv hyllest for sin tolkning av Jokeren, og fikk posthumt Oscar-statuett for beste mannlige birolle.

Det ble i ettertid spekulert i om det var den krevende rollen som Jokeren som ledet til Ledgers død. Det har skuespillerens søster tilbakevist på det sterkeste.

PRIVATE BILDER: I dokumentaren «I Am Heath Ledger» får vi se private opptak av den kjente skuespilleren. Mye av det har han filmet selv. Video: Spike TV Vis mer Vis mer