The Dark Knight

Avslører sannheten om den brutale filmscenen nesten 10 år etter Heath Ledgers død

Julte ham opp på ekte.

MÅLER KREFTER: Sammenstøtet mellom Batman og Jokeren i «The Dark Knight» er av det brutale slaget. I et intervju avslører skuespiller Christian Bale at volden ikke var filmtriks, men at han slo kollegaen Heath Ledger på ekte. Foto: Warner Bros Pictures
MÅLER KREFTER: Sammenstøtet mellom Batman og Jokeren i «The Dark Knight» er av det brutale slaget. I et intervju avslører skuespiller Christian Bale at volden ikke var filmtriks, men at han slo kollegaen Heath Ledger på ekte. Foto: Warner Bros Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Som i enhver superheltfilm er det også noen som får bank i Batman-filmen «The Dark Knight» fra 2008.

Avhørssekvensen i «The Dark Knight» er en av filmens mest brutale scener, og finner sted på et avhørsrom på politistasjonen i Gotham, etter at politiet omsider har klart å fange superskurken Jokeren (Heath Ledger).

Politiet lar Batman (Christopher Bale) konfrontere Jokeren, som gjør sitt beste for å tirre den maskerte superhelten. Det lykkes han med, noe som kulminerer i en voldsorgie der Jokeren får en solid dose stryk.

I et intervju fra 2008, som nylig har blitt publisert i boka «100 Things Batman Fans Should Know & Do Before They Die», avslører Christian Bale at volden var ekte.

«Kjør på»

Skuespilleren sier ifølge Hollywood Reporter at det var Heath Ledger som oppfordret ham til å la filmtriksene ligge, og banke ham opp på ekte.

- Jeg sa: «Vet du hva, jeg trenger ikke å slå deg på ekte. Det kommer til å se akkurat like bra ut om jeg ikke gjør det.» Da sa han: «Kjør på. Kjør på. Kjør på.»

Ledger, som døde i 2008, var en kjent metodeskuespiller, og tydde til ekstreme grep for å komme under huden på sine karakterer. Bustle skriver at Ledger isolerte seg i sin egen leilighet og sov to timer om natta for å komme inn i Jokerens maniske, kaotiske hode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer