<strong>MÅLER KREFTER:</strong> Sammenstøtet mellom Batman og Jokeren i «The Dark Knight» er av det brutale slaget. I et intervju avslører skuespiller Christian Bale at volden ikke var filmtriks, men at han slo kollegaen Heath Ledger på ekte. Foto: Warner Bros Pictures
MÅLER KREFTER: Sammenstøtet mellom Batman og Jokeren i «The Dark Knight» er av det brutale slaget. I et intervju avslører skuespiller Christian Bale at volden ikke var filmtriks, men at han slo kollegaen Heath Ledger på ekte. Foto: Warner Bros Pictures Vis mer

The Dark Knight

Avslører sannheten om den brutale filmscenen nesten 10 år etter Heath Ledgers død

Julte ham opp på ekte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Som i enhver superheltfilm er det også noen som får bank i Batman-filmen «The Dark Knight» fra 2008.

<strong>KJIP FYR:</strong> Jokeren, spilt av Heath Ledger. Foto: NTB Scanpix
KJIP FYR: Jokeren, spilt av Heath Ledger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avhørssekvensen i «The Dark Knight» er en av filmens mest brutale scener, og finner sted på et avhørsrom på politistasjonen i Gotham, etter at politiet omsider har klart å fange superskurken Jokeren (Heath Ledger).

Politiet lar Batman (Christopher Bale) konfrontere Jokeren, som gjør sitt beste for å tirre den maskerte superhelten. Det lykkes han med, noe som kulminerer i en voldsorgie der Jokeren får en solid dose stryk.

I et intervju fra 2008, som nylig har blitt publisert i boka «100 Things Batman Fans Should Know & Do Before They Die», avslører Christian Bale at volden var ekte.

SE TRAILEREN: Christopher Nolans «The Dark Knight», med Christian Bale og Heath Ledger i hovedrollene, ble en kassasuksess da den kom på kino i 2008. Video: Warner Bros. Entertainment Vis mer Vis mer

«Kjør på»

Skuespilleren sier ifølge Hollywood Reporter at det var Heath Ledger som oppfordret ham til å la filmtriksene ligge, og banke ham opp på ekte.

- Jeg sa: «Vet du hva, jeg trenger ikke å slå deg på ekte. Det kommer til å se akkurat like bra ut om jeg ikke gjør det.» Da sa han: «Kjør på. Kjør på. Kjør på.»

Ledger, som døde i 2008, var en kjent metodeskuespiller, og tydde til ekstreme grep for å komme under huden på sine karakterer. Bustle skriver at Ledger isolerte seg i sin egen leilighet og sov to timer om natta for å komme inn i Jokerens maniske, kaotiske hode.

Å bli banket opp av Batman på ekte, var for Ledger et naturlig neste steg.

Bale sier kollegaen var fullstendig dedikert til jobben sin, noe som kom spesielt til syne i avhørsscenen:

- Han hev seg rundt, og det var flislagte vegger på filmsettet som var knust og bulket etter at han hadde slynget seg mot dem.

  • Dagbladet trillet en femmer for «The Dark Knight». Les anmeldelsen her.

Døde etter innspilling

Ledger døde av en utilsiktet overdose med reseptbelagt medisin i januar 2008, et halvt år før «The Dark Knight» kom på kino. Han ble 28 år gammel.

Australieren fikk massiv hyllest for sin tolkning av Jokeren, og fikk posthumt Oscar-statuett for beste mannlige birolle.

Det ble i ettertid spekulert i om det var den krevende rollen som Jokeren som ledet til Ledgers død. Det har skuespillerens søster tilbakevist på det sterkeste.

PRIVATE BILDER: I dokumentaren «I Am Heath Ledger» får vi se private opptak av den kjente skuespilleren. Mye av det har han filmet selv. Video: Spike TV Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer