STOLTE FEDRE: Begge Hannes fedre fikk gleden av å føre henne opp kirkegulvet da hun giftet seg. - Da grein folk mer i kirka enn noen noen gang har gjort på «Tore på Sporet», kan Tore fortelle.  Foto: Privat.
STOLTE FEDRE: Begge Hannes fedre fikk gleden av å føre henne opp kirkegulvet da hun giftet seg. - Da grein folk mer i kirka enn noen noen gang har gjort på «Tore på Sporet», kan Tore fortelle. Foto: Privat.Vis mer

Avslører sin sterkeste TV-historie

- Det var da vi skjønte at Tore På Sporet var noe å fortsette med.

(Dagbladet): Etter 17 år med «Tore på Sporet» avslører nå Tore Strømøy de historiene som har brent seg sterkest fast til minnet hans.

- Et av de sterkeste øyeblikkene jeg husker er fra det aller første programmet med «Tore på Sporet». Det var da jeg forsto at konseptet hadde noe for seg, sier Strømøy til Dagbladet.

GJEST: Tore Strømøy var invitert i Hannes bryllup i 2009. Foto: Privat.
GJEST: Tore Strømøy var invitert i Hannes bryllup i 2009. Foto: Privat. Vis mer

I 1995 tok den gang 15 år gamle Hanne Skjervold kontakt med programlederen. Den adopterte jenta ønsket hjelp til å finne sine biologiske foreldre i Korea.

- Jeg husker at vi ble kontakta av jenta som bare var 15 år. Og vi hjalp til å finne hele familien hennes. Det var en fantastisk opplevelse, sier Strømøy.

MAMMA: Hanne har Holdt jevnlig kontakt etter at de ble gjenforent i 1996. Foto: Privat.
MAMMA: Hanne har Holdt jevnlig kontakt etter at de ble gjenforent i 1996. Foto: Privat. Vis mer

Hanne Skjervold, som i dag er 33 år gammel, husker at det var en stor opplevelse å være med på tv-programmet.

- På den tiden var det ingen som visste hva «Tore på Sporet» var på den måten vi vet i dag. Det var ingen som visste konsekvensene av å være med, eller at det skulle bli så stort, sier Hanne til Dagbladet.

ÅPENHJERTIG: Tore trekker fram den aller første historien fra «Tore på Sporet» på spørsmål om hvilken som har vært den sterkeste. Foto: Lars Eivind Bones.
ÅPENHJERTIG: Tore trekker fram den aller første historien fra «Tore på Sporet» på spørsmål om hvilken som har vært den sterkeste. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer

Strømøy har over lang tid fått kritikk for å drive sosialpornografi på TV. Til tross for dette har programmet over en million seere i snitt denne sesongen, og er NRKs nest mest sette underholdningsprogram. Han får også Hannes fulle støtte.

To fedre Tore og Hanne har hatt jevnlig kontakt siden programmet i 1996, og da Hanne giftet seg i 2009 var Tore en selvskreven gjest i bryllupet. Han beskriver henne selv som, om ikke en datter, så i hvertfall et familiemedlem.

- Jeg husker at hun gikk opp kirkegulvet med både sin norske og koreanske far. Da grein folk mer i kirka enn noen noen gang har gjort på «Tore på Sporet», sier Strømøy til Dagbladet.

PÅ GALDHØPIGGEN: Halvannet år etter ekspedisjonen til Kilimanjaro inviterte Erling (t.h.) og Torbjørn med seg Tore på ny tur, denne gangen uten kameraer. Foto: Privat.
PÅ GALDHØPIGGEN: Halvannet år etter ekspedisjonen til Kilimanjaro inviterte Erling (t.h.) og Torbjørn med seg Tore på ny tur, denne gangen uten kameraer. Foto: Privat. Vis mer

I dag har Hanne fortsatt kontakt med den biologiske familien sin, selv om foreldrene har skilt lag. Faren har reist til USA og stiftet ny familie der, men Hanne besøkt familien, både i USA og Korea.

Fikk svar Hun er fortsatt veldig glad for at hun tok kontakt med «Tore på Sporet», og sier til Dagbladet at hun har lært og opplevd mye av å være med på programmet.

- Det har vært lang prosess å forstå hva det egentlig innebar. Da det skjedde var jeg selvfølgelig utrolig glad for at jeg endelig hadde fått svar på det jeg hadde lurt på i mange år. Men nå som jeg har fått egne barn, det er nå jeg virkelig skjønner det egentlig betydde. Hva det innebar for foreldrene mine å måtte gi fra seg et barn.

Vil takke Tore Hanne føler at kontakten med den biologiske familien sin har vært en berikelse og har betydd enormt mye.

SISTE STOPP: Her er Erling (t.v.), Tore og Torbjørn ved Gilmans Point på vei opp til Kilimanjaro. Foto: Privat.
SISTE STOPP: Her er Erling (t.v.), Tore og Torbjørn ved Gilmans Point på vei opp til Kilimanjaro. Foto: Privat. Vis mer

- Jeg vil gjerne takke Tore, jeg vil takke for rausheten både før og underveis og etter alt sammen. Den støtten han og redaksjonen ga, det er ekte medmenneskelighet. Jeg har genuint følt det støttende. De er jo også mennesker, ikke bare journalister. De møter deg på en utrolig god måte, og de kjenner på, og setter seg inn i, din situasjon, sier Hanne.

- Tore har jo jobba med dette her i 17 år nå, reist med folk og hjulpet dem. Det betyr veldig mye for veldig mange, avslutter hun.