Avsløringer fra Prins Charles\' dagbok

Kalte kinesiske diplomater for «avskyelige gamle voksfigurer».

(Dagbladet.no): Prins Charles kjemper nå for retten til å holde dagboknotatene for seg selv. Det skjer etter at The Mail on Sunday publiserte lite flatterende utdrag fra prinsens dagbok, melder nyhetsbyrået AP.

I dagboknotatene omtales kinesiske diplomater som «avskyelige gamle voksfigurer», og overføringen av Hong Kong til Kina blir kalt «The Great Chinese Takeaway».


Prins Charles hevder det er en utro tjener som har kopiert dagboken hans, for så å gi dem til avisen. I retten i dag krevde advokatene hans at kopiene av dagboken fra sommeren 1997 blir returnert.

- Dette er ikke statshemmeligheter. Vi har å gjøre med dagboknotater som hvem som helst kunne skrevet i forbindelse med en utenlandstur, nedtegninger av tanker og inntrykk, sa Hugh Tomlinson som representerte prinsen.

Tomlinson sa at prinsen erkjenner at hans rolle i nasjonen vil tiltrekke seg oppmerksomhet og kritikk, men at prinsen i likhet med alle andre har rett til å ha private dokumenter i fred.

Tidligere sekretær

Den tidligere ansatte som har lekket dagboknotatene skal være den 41 år gamle Sara Goodall. Hun var ansatt som sekretær ved St Jame\'s Palace i 12 år.

Angivelig skal hun ha videresendt kopier av den håndskrevne dagboken til en utvalgt gruppe av venner, som igjen sendte dokumentene til The Mail on Sunday, skriver avisen The Daily Telegraph.

KONFIDENSIELT: Prins Charles kjemper i retten for at utdraget fra dagboken hans skal hemmeligholdes, og at de ulovlige kopiene skal returneres. Foto: Scanpix
KONFIDENSIELT: Prins Charles kjemper i retten for at utdraget fra dagboken hans skal hemmeligholdes, og at de ulovlige kopiene skal returneres. Foto: Scanpix Vis mer