Avslørt, Britney!

Det er bra Britney Spears' bakmenn vet å smi mens baben er heit. For man trenger ikke mer enn én kveld med Spears (18) på scenen for å avsløre henne som et fiffig showbiz-påfunn.

BERLIN:Showet som kommer til Oslo om en drøy uke er både syltynt og falskt.

Britney Spears er definitivt ung og muligens jomfru, men hvorfor forsøker hun på sin første verdensturné å lure oss til å tro at hun er et barn?

Det er da ingen jenter på 18 - snart 19 - som leker med bamser og vannpistoler? Men Britney Spears gjør det.

Hun har putekrig med danserne sine, hun har scenen dekorert som et barnerom og hun prater med sukkersøt pipestemme når hun takker publikum for at de har latt hennes drømmer bli virkelighet.

Men selv ikke naive barneskolebarn - som jo er Britneys primærmålgruppe - kan tro på en artist med så påtatt smil og yndighet.

Britneys fall

I enkelte kretser er Britney Spears i ferd med å få respekt. Det finnes til og med de som mener hun er den nye Madonna. Slike påstander faller lynkjapt til jorda når Britney nå reiser fra land til land som konsertartist. Selv ikke proffe musikere, diverse klesskift, en omfangsrik gjeng med dansere og et fargesprakende show kan forhindre Britneys fall.

Hun er helt uten den tilstedeværelsen på scenen som kjennetegner enhver god entertainer. Hun klarer seg ok som danser, men det showet vinner på tempo og sceneskift, taper det stort på hennes manglende evne til å være et karismatisk midtpunkt.

Rammen rundt konserten og staffasjen utover i showet tilsier at dette er en stor stjernes show, men hvor er stjernen?

Hennes manglende publikumskontakt er også påtakelig. Hun høres omtrent like ekte ut som en amerikansk presidentkandidat på desperat stemmejakt når hun med påklistret mine forteller hvor lykkelig hun er for å være blant oss. En stjerne er en stjerne, men Britneys problem er at hun selger seg inn som en helt vanlig jente.

Anonym

Åpningslåta «Crazy» hemmes av et utrolig usmakelig og overlessa arrangement. Det er gitar-, synt- og trommeonani på én gang. Bare vokalen ligger lavt i lydbildet.

Om Britney kan synge eller ei, gir ikke konserten noe klart svar på. Stemmebruken hennes er enten svak og anonym, eller gjemt under et lass av klangeffekter og dyktige kordamer.

Og til å være en produsent-artist har hun i realiteten også et oppsiktsvekkende svakt materiale å framføre. «...Baby One More Time» er den eneste poplåta hun har som vil bli husket. Og muligens «Oops!... I Did It Again». Fordi den er slik en utilslørt kopi av «...Baby One More Time».

Britney Spears klarer seg bra på postere og i videoer, men på scenen er det vanskelig å få øye på talentet hennes.