Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avslørte de morderen?

Rulleteksten kan ha oppklart «Broen»-mysteriet.

 SUKSESSERIE:  Serien «Broen» har blitt svært populær i Skandinavia, og er nå solgt over hele verden. I går ble siste episode i sesong to sendt på norsk tv. Foto: SVT
SUKSESSERIE: Serien «Broen» har blitt svært populær i Skandinavia, og er nå solgt over hele verden. I går ble siste episode i sesong to sendt på norsk tv. Foto: SVT Vis mer

(Dagbladet): I går ble siste episode i sesong to av den svenskdanske suksesserien «Broen» sendt på norsk tv, og responsen fra seerne lot ikke vente på seg.

Sosiale medier kokte over av reaksjoner, og et stort flertall uttrykte misnøye over den svært åpne sesongslutten.

«Forvirrende», «Lite oppklarende», «skuffende», «rar» og «deprimerende», skrev fansen på Broens offisielle Facebook-side. På Twitter var det flere som mente at man satt igjen med altfor mange løse tråder.

Om du ikke vil vite hva som skjedde i siste episode, må du slutte å lese nå.

Det var karakteren Gertrud som ble avslørt som den store skurken og hjernen bak konspirasjonen i sesong to, men hun ble overraskende drept i løpet av episoden.

Avslørte de morderen? Hvem som sto bak drapet, fikk vi ikke vite, noe flere fans fortvilte over i sosiale medier.

Men ifølge filmnettstedet Filtermagasin kan serien ha avslørt morderen likevel - i rulleteksten.

I sesongslutten fikk vi kun se en mørk skygge av morderen, men vi fikk imidlertid høre stemmen hans og dermed vite at han snakket dansk.

Filtermagasin skriver at skuespilleren Brian Hjulmann var kreditert på følgende måte i rulleteksten: «Dansk mann» - Brian Hjulmann.

Tatt i betraktning at Hjulmann ikke var å finne noe annet sted i episoden, kan det derfor mye mulig være at han spilte den ukjente morderen.

Serieskaper Hans Rosenfeldt bekrefter overfor SVT at drapsmannen dukker opp for første gang i den siste episoden, altså at han ikke har vært med tidligere i sesongen.

I et intervju med den svenske avisa Expressen sier Rosenfeldt at de er usikre på om de vil avsløre hvem som sto bak mordet på Gjertrud og om de vil fortsette med konspirasjonen fra sesong to i en potensiell sesong tre.

- Vi får se. Vi har snakket om det og har skrevet dem inn i deler av historien, men det avhenger litt av hvordan slutten på sesong to tas imot, og om publikum føler at de må vite mer om de som skjøt Gertrud. Foreløpig holder vi alle muligheter åpne, sier Rosenfeldt til Expressen.

Jobber med sesong tre At det blir en sesong tre er imidlertid rimelig sikkert. Allerede nå bekrefter Rosenfeldt at det jobbes med en tredje sesong.

- Vi venter på beskjed fra kanalene, som skal komme i januar. Serien har vært en kjempesuksess så det lover godt. Får vi et ja begynner innspillingen neste høst, sier Hans Rosenfeldt, til svenske Aftonbladet.

Får den tredje sesongen klarsignal vil den være sendeklar høsten 2015. Det avhenger også av om de to hovedkarakterene i serien, spilt av svenske Sofia Helin og Kim Bodnia, ønsker å være med. Ifølge Aftonbladet skal begge skuespillerne være positive til en ny sesong.