DROPPET AV AGENTEN: Skuespiller Rose McGowan hevder hun ble for frittalende for agenturet Hollywood. Foto: NTB Scanpix
DROPPET AV AGENTEN: Skuespiller Rose McGowan hevder hun ble for frittalende for agenturet Hollywood. Foto: NTB ScanpixVis mer

Avslørte mannssjåvinismen i Hollywood - nå har hun fått sparken

«Death Proof»-skuespiller Rose McGowan.

(Dagbladet): Det førte til en smule oppmerksomhet - og over 3000 retweets - da skuespiller Rose McGowen (41), blant annet kjent fra Quentin Tarantinos «Death Proof» og Robert Rodriguez' «Planet Terror», i forrige uke videreformidlet et utdrag fra en invitasjon til audition for en ny Adam Sandler-film.

Her går det fram at de som ønsker å prøvespille for rollen bør ha på seg tettsittende bukser, tettsittende topp som viser kløft - og at push up-bh er anbefalt.

- Normalt - Jeg ble støtt av idiotien i det, mer enn noe annet. Jeg ble provosert av at det har gått gjennom så mange ledd uten at noen har reagert, utbroderte hun etterpå i et intervju med Entertainment Weekly.

- Det betyr at slikt som dette er helt normalt for veldig mange mennesker. Det er til og med sannsynlig at det var ei jente som måtte skrive det. Det er institusjonelt OK, sa hun.

Droppet av agenten Nå hevder McGowen på Twitter at hun er blitt droppet av sin agent på grunn av sin frittalenhet. Skuespilleren mottar massiv støtte på sosiale medier som resultat.

«Bra av @rosemcgowan å fyre løs på sexismen i Hollywood. Agentene som sparket henne er like ille som auditioninvitasjonen», skriver en.

«Jeg stiller meg bak @rosemcgowan som avslører sexisme i Hollywood. Det er sårt tiltrengt - takk», skriver en annen.

Varsler uttalelse Det er agenturet Innovative Artists i Santa Monica som representerer Rose McGowan. Der er ingen rede til å avkrefte, bekrefte eller på annen måte kommentere McGowans påstander når Dagbladet ringer torsdag kveld. De varsler imidlertid en uttalelse i løpet av natta.

Ifølge The Hollywood Reporter sa en av hennes to agenter, Sheila Wentzel, opp sin stilling like før McGowen ble sparket.

Rose McGowan - som besøkte Quart-festivalen i Kristiansand sammen med sin daværende kjæreste Marilyn Manson i 1999 - er tidligere kjent for sin støtte til homosaken.

Hun deltok blant annet i kampanjer mot forslaget om å forby homoekteskap i Cailfornia i 2008.