Avslørte nytt utseende

The Weeknd stilte opp med «nytt» ansikt i sin nye musikkvideo.

BANDASJERT: Slik så The Weeknd ut da han tok i mot prisen for beste mannlige soul/R&B-artist under American Music Awards i november. Nå har han tatt av bandasjen. Foto: AP / Chris Pizzello / NTB.
BANDASJERT: Slik så The Weeknd ut da han tok i mot prisen for beste mannlige soul/R&B-artist under American Music Awards i november. Nå har han tatt av bandasjen. Foto: AP / Chris Pizzello / NTB. Vis mer
Publisert

Artisten The Weeknd, eller Abel Tesfaye som han egentlig heter, har det siste året vist seg med en rekke oppsiktsvekkende ansikts-forvandlinger på scenen og i sine musikkvideoer.

Etter at han dukket opp på American Music Awards med bandasjer over ansiktet i november, publiserte han på tirsdag et Instagram-bilde som fikk fansen til å sperre opp øynene.

Bildet gir inntrykk av at artisten har gjennomgått plastisk kirurgi.

Tar av bandasjen

Det framkonstruerte utseendet er tilsynelatende skapt i forbindelse med musikkvideoen til låta «Save Your Tears», som ble sluppet samme dag.

Artistens «nye» ytre er det siste i en rekke dramatiske estetiske virkemidler han har tatt i bruk, både i videoer og på scenen, etter at han slapp albumet «After Hours» i mars.

På Saturday Night Live dukket han i mai opp på scenen med bandasje på det som så ut som en brukket nese, og under MTVs Video Music Awards i august videreførte han den makabre looken.

Utestengt etter årets hit

Musikkvideoene fra albumets singler kan utvilsomt sies å ha en slags rød tråd. I videoen til kjempehiten «Blinding Lights» renner blodet nedover ansiktet hans, og i andresingelen «In Your Eyes» blir aristen halshugget.

Kanadieren har opplevd stor suksess i 2020. Det var derfor til manges forbauselse, og fansens forargelse, at han ble utestengt i alle kategorier for årets Grammy-priser.

«Blinding Lights» var nemlig årets største hit i USA og Storbritannia, og artisten mottok støtte fra blant andre Drake og Elton John etter sjokknyheten. Sistnevnte omtalte hiten som «årets låt».

- Korrupte

The Weeknd skrev selv på Twitter at Grammy-akademiet «skylder meg, mine fans, og bransjen full åpenhet» etter at han manglet på listen over de nominerte, som ble presentert i november.

KLEINT: Modell Bella Hadid og The Weeknd gjorde det slutt bare noen uker før de sto på samme scene under Victoria's Secret-showet i Paris i 2016. Da oppsto denne ubehagelige situasjonen. Video: Reuters / Foto: wenn.com Vis mer

- Grammyene er og blir korrupte, skrev han.

Grammy-akademiet var ikke enige, og påpekte at kun et fåtall artister nomineres hvert år.

- Vi forstår at The Weeknd er skuffet over ikke å bli nominert. Jeg ble selv overrasket, og kan empatisere med hva han føler, sa Harvey Mason Jr., som er akademiets overhode, til Billboard.

Artisten kan allikevel se fram til det som kan bli et karrierehøydepunkt, da han har blitt utvalgt til å opptre under pauseshowet under årets Super Bowl, som går av stabelen 7. februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer