Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones» - spoiler

Avslørte sentral detalj fra siste «Game of Thrones»-sesong

Skuespilleren som spiller «The Night King» kan ha delt en kjempespoiler.

USIKKER AVSLUTNING: Ferske bilder fra Belfast har gitt nytt håp til fansen, etter den nervepirrende avslutningen av sesong sju. Video: HBO / Catherine Donnelly Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens fansens forventninger til siste sesong av «Game of Thrones» stadig bygger seg opp, kjemper produsentene en evig kamp om å holde detaljer fra handlingen hemmelig.

Selv om både skuespillere og settmedarbeidere har fått munnkurv, hender det at det likevel glipper ut en og annen detalj om hva som kommer til å skje. Nå kan det altså ha skjedd igjen: at en kjempespoiler har sluppet ut til publikum.

Spoiler-advarsel!:

Det som kommer fram i denne saken kan vise seg å være en sentral del av handlingen i siste sesong av «Game of Thrones». Hvis du synes det er spennende å få vite om slikt før «alle» andre er det bare å fortsette å lese. Hvis ikke, kan du kanskje i stedet ta en titt på denne saken om den ekstreme sikkerheten rundt «Game of Thrones»-settet?

Det store slaget

Det er det den ungarske skuespilleren Vladimir Furdik, som spiller «The Night King», som nå muligens har vært litt for letthendt med informasjon som omhandler den siste sesongen.

«NIGHT KING»: Vladimir Furdik spiller karakteren «The Night King» i «Game of Thrones». I et nylig intervju avslørte han en detalj som kan være avgjørende for framgangen i handlingen i den siste sesongen. Foto: HBO Nordic
«NIGHT KING»: Vladimir Furdik spiller karakteren «The Night King» i «Game of Thrones». I et nylig intervju avslørte han en detalj som kan være avgjørende for framgangen i handlingen i den siste sesongen. Foto: HBO Nordic Vis mer

I et intervju med den ungarske nettsida Sorozat Wiki snakker nemlig Furdik om det store slaget som har vært ventet helt siden begynnelsen av «Game of Thrones».

At det i løpet av denne siste sesongen vil komme et eller annet oppgjør, vil nok mange se på som en selvfølgelighet. Men at dette store slaget kommer til å skje ganske tidlig i sesongen, kommer kanskje som en overraskelse.

Det vil det altså gjøre, ifølge Furdik.

- I den tredje delen av den siste sesongen er det et slag som skaperne har tenkt at skal bli det største i tv-historien. Nesten hele episoden kommer til å handle om dette slaget, og den vil vare omtrent en time, sier han i intervjuet.

Det vil i så fall også være mye lenger enn noen av seriens tidligere kampscener.

«Største sekvens hittil»

Det har vært skrevet mye om dette store oppgjøret, som ifølge The Independent er blitt kalt «seriens største sekvens hittil». Det tok to og en halv måned å spille inn scenene, og opptakene ble gjort på natta, på det samme stedet som scenene fra Winterfell er blitt spilt inn.

Dersom det Vladimir Furdik sier stemmer, betyr det at serien slett ikke vil avsluttes med et enormt slag mellom hvitvandrerne og menneskene sør for muren, slik som mange har trodd.

Det kan bety at siste halvdel av sesongen er viet til noe ganske annet, nemlig hvem som til slutt skal sitte på den ettertraktede Jerntronen. Ifølge The Independent har HBO allerede avslørt at flere av hovedkarakterene kommer til å dø i løpet av de siste episodene av serien, som har premiere i april 2019.

55 dagers innspilling

Tidligere i år gjorde den assisterende regissøren Jonathan Quinlan en glipp da han delte et hint fra det som antakeligvis er produksjonen av akkurat denne sekvensen over Instagram.

Quinlan tok nemlig bilde av et brev han hadde skrevet til skuespillerne, hvor han takket dem for over 55 innspillingsdager i gjørma.

«Denne går ut til Nattdragene. For å ha holdt ut 55 hele netter. For å ha tålt kulden, snøen, regnet, gjørma og sauebæsjen til Toome og vindene til Magheramorne. Når ti millioner mennesker ser denne episoden om et år, vil de ikke vite hvor hardt vi har jobbet. De vil ikke bry seg om hvor trøtt du var, eller hvor vanskelig det var å jobbe ute i minusgrader. De vil bare forstå at det de ser er noe som aldri har vært gjort før. Og det er på grunn av deg. Tusen takk fra produsentene», sto det skrevet på svart papir.

Få timer etter at bildet ble publisert, forsvant det fra bildedelingstjenesten, men ikke før fansen allerede hadde fått tatt skjermdumper. Siden den gang har diskusjonen gått både på sosiale medier og andre nettaviser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!