Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avsporing fra Miljøvernforbundet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MILJØVERN: Jan-Hugo Holten fra Norges Miljøvernforbund (NMF) kommer i Dagbladet 4. juli med beskyldninger og sure oppstøt mot miljøbevegelsen ved WWF, Bellona. Naturvernforbundet og Natur og Ungdom. Innlegget kommer som en reaksjon på at våre organisasjoner i forrige uke gikk ut og kritiserte NMF for deres aksjoner mot Oslo Havn der det blant annet ble brukt finlandshetter under aksjonen. Våre organisasjoner har forskjellige synspunkter på Oslo Havn-saken, men er enige om at vi ikke ønsker miljøvernere maskert med finlandshetter. Å aksjonere er et av de viktige virkemidlene miljøbevegelsen har brukt opp gjennom åra. Åpenhet i disse aksjonene er imidlertid en forutsetning. Når NMF maskerer seg under aksjonene sine, bryter dette med det åpenbare prinsippet om åpenhet, og skaper assosiasjoner til kriminalitet og terror. Vi er svært bekymret for at NMFs aksjonsmetoder skal stjele legitimitet fra miljøbevegelsen og kan skade miljøsaken. Derfor kan vi ikke annet enn å sterkt ta avstand fra aksjonene. Vi vil ikke ha miljøvernere som ser ut som NOKAS-ranere.

I ET FORSØK på å fjerne fokus fra de uakseptable aksjonene prøver NMF å mistenkeliggjøre den støtten miljøbevegelsen får fra ulike bedrifter. Dersom bedrifter ønsker å støtte vårt arbeid økonomisk, setter vi pris på det. Men det betyr ikke at de får en politisk støtte fra oss i gjengjeld. En rekke eksempler viser at vi har vært noen av de sterkeste kritikerne av våre støttespillere. Mange ønsker å støtte oss, hadde Miljøvernforbundets insinuasjoner vært riktige hadde det ikke vært mange kritiske utspill verken mot næringslivet eller staten i norske medier.