Avtale oppnådd i Hollywood

Tekstforfatterne og filmstudioene i Hollywood unngikk streik da de i går kom fram til en foreløpig enighet om en ny treårsavtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Detaljene om avtalen mellom tekstforfatterne i Writers Guild og filmstudioene i Alliance of Motion Picture and Television Producers er ikke kjent, men en av tekstforfatternes forhandlere sa at de 41 millioner dollar som den nye avtalen gir dem over de neste tre årene, er den beste avtalen de har oppnådd siden 1977.

Partene har forhandlet i flere måneder og de ble for noen dager siden enige om å fortsette forhandlingene også etter at den gamle avtalen utløp onsdag.

En storstreik ville ikke ha fått umiddelbare følger for produksjonen av serier som «The Simpsons» og «Friends», siden høstens episoder er skrevet for lenge siden.

Derimot ville en streik kunne koste Sør-California 6,5 milliarder dollar, eller 65 milliarder norske kroner, i tapte inn tekter i tredje kvartal, ifølge overslag fra de lokale myndighetene.

En streik ville også bety tap av tusenvis av arbeidsplasser, siden 185 000 mennesker - 5 prosent av befolkningen i Los Angeles - har sitt levebrød i filmindustrien.

Sist Writers Guild streiket var i 1988, og da ble hele høstproduksjonen forsinket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer