Facebook, Mark Zuckerberg

Avtalen fra 2011 kan gi Mark en bot på størrelse med Norges oljefond

Facebook har operert utenfor lovene i årevis, mener norsk personvernekspert.

I HARDT VÆR: Facebook-direktør Mark Zuckerberg kan få et potensielt enormt pengekrav fra myndighetene. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Facebook-direktør Mark Zuckerberg kan få et potensielt enormt pengekrav fra myndighetene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Facebook kjemper for omdømmet etter Cambridge Analytica (CA)-skandalen som har preget nyhetsbildet over hele verden den siste tida.

Markedsverdien til Facebook har sunket i størrelsesorden 400 milliarder kroner. Facebook-aksjene raste ytterligere mandag etter at USAs Føderale handelskommisjon (FTC) annonserte at de har startet etterforskning av gigantens konservering av brukerdata i forbindelse med CA-avsløringen.

- Vil ikke vare lenge

Emneknaggkampanjen #deletefacebook sprer seg raskt, og det spekuleres i om dette er en begynnelse på en markant tilbakegang for Facebooks tilnærmede sosiale medier-monopol.

Enkelte medier og eksperter går så langt som å antyde at dette er begynnelsen på slutten for Facebook, blant annet Newsweek og ABC.

Andre nettsteder, som Quartz, skriver at Facebook er for diger til å gå på trynet. Det er forsker og personvernekspert ved Universitetet i Oslo, Gisle Hannemyr, enig i.

- Det er ingen tvil om at folks tillit til Facebook, når det gjelder forvaltningen av personopplysninger, har fått seg en knekk akkurat nå. Spørsmålet er hvor lenge dette vil vare? Ikke så veldig lenge, tror jeg. Når folk ikke tror at dette har påvirket dem personlig, har de ganske kort hukommelse rundt slike ting, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer