Avtalen som skulle gjøre Trump overflødig

Sommeren 1944 satt en liten gruppe økonomer midt ute på Atlanterhavet. Problemene de bakset med likner mye på dem som verdensøkonomien har i dag.

Trump: Donald Trump ble president i USA med valgløfter om høyere tollmurer og en mur for å stenge innvandrere fra Mexico, skriver artikkelforfatter Maria Berg Reinertsen.
Trump: Donald Trump ble president i USA med valgløfter om høyere tollmurer og en mur for å stenge innvandrere fra Mexico, skriver artikkelforfatter Maria Berg Reinertsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kvelden 16. juni 1944 gikk en liten gruppe økonomer og byråkrater om bord i atlanterhavsdamperen «Queen Mary». Målet deres var Bretton Woods, et lite feriested i New Hampshire, der representanter for 44 land skulle skrive reglene for verdensøkonomien på nytt. Men først måtte de over havet: Verden var fortsatt midt i krigen, natta før hadde Hitler latt det regne med sitt nye våpen – VI, den flygende bomba – over London. «Queen Mary» skulle gå i sikksakk for å forvirre fiendtlige ubåter.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer