Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avventende Gro-bok-salg

- Boka til Gro er den opplagte bursdagsgaven til en bestemor som har stemt Arbeiderpartiet hele livet, mener BI-studenten Sandra Edvardsen, som kjøpte årets bestselger i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bestemor er politisk interessert og er gla' i Gro. Hun og bestefar har vært ihuga Ap-folk hele sitt liv. Jeg tror de vil lese boka med interesse, sier Sandra Edvardsen til Dagbladet.

Noen mer perfekt gave vet hun ikke om hun kan gi til sin bestemor. Alternativet var et forstørret fotografi av familien, men det tok så lang tid å lage, så da var det opplagte alternativet boka som landsmoder'n hadde skrevet.

Flest nysgjerrige

Både Lise Olsen og Thomas Berg-Hansen, hos henholdsvis Tanum og Libris på Karl Johan, kan bekrefte at det har vært bra salg av boka siden den kom inn torsdag ettermiddag. Det store salget venter de ikke før ut i desember.

- Vi har tatt inn 500 eksemplarer i første omgang. Jeg regner med at de er borte over helga, forteller Olsen, som føler seg trygg på at forlaget har nok på lager. Hun regner med å selge minst 3000 av boka, det er tusen flere enn Arne Olav Brundtlands «Gift med Gro», som kom ut 9. desember i fjor. Hans bok har solgt totalt 92000. Det er forventet at Gros bok vil selge mer.

Overrasket

Mange var i alle fall rundt Gro-boka i bokhandlene i går ettermiddag - men det virket som de fleste var mer nysgjerrige enn kjøpeklare.

- Jeg har tenkt å gi bort boka til jul, men jeg har god tid på å kjøpe den. Jeg vet ikke om jeg skal lese den selv. Kanskje jeg skal låne den av vedkommende som jeg har tenkt å gi boka? Men nå vil jeg hjem å lese hva Dagbladet skriver om boka. Kanskje jeg blir mer nysgjerrig da? Jeg må si jeg synes denne bitterheten mellom Gro og Kåre var overraskende, sier Stenberg, som tror at bind 2 er mer interessant.

- Den er i alle fall mer aktuell for meg og min aldersgruppe.

KJØPTE: - Bestemor er gla' i Gro. Derfor treffer denne boka godt på bursdagen, sier Sandra Edvardsen, som i går kjøpte boka som kan slå alle salgsrekorder.
Hele Norges coronakart