SENSURERT:«Left 4 Dead 2» slapp ikke uskadd gjennom den australske spillsensuren. (AP Photo/Electronic Arts)
SENSURERT:«Left 4 Dead 2» slapp ikke uskadd gjennom den australske spillsensuren. (AP Photo/Electronic Arts)Vis mer

Avverget spillvold-forbud

En underskriftskampanje mot dataspillsensur førte frem i Tyskland.

||| I juni i fjor gikk en gruppe innenriksministre i Tyskland sammen om å foreslå et totalforbud på produksjon og salg av såkalte «Killerspiele» - altså voldelige dataspill. Bakgrunnen var blant annet en skolemassakre utført av en 17-åring i Winnenden.

Nå ser imidlertid en underskriftskampanje med over 73.000 underskrifter og en påfølgende høring ut til å ha avverget lovforslaget, melder GamePolitics.

Dette er gode nyheter ikke bare for tyske spillere, men også for tyske spillprodusenter som «Crysis»-produsent Crytek, som ville blitt hardt rammet av et eventuelt forbud.

Valve ble sensurert
Voldelige dataspill fortsetter likevel å være et kontroversielt emne rundt omkring i verden, og enkelte land er uvanlig strenge. I det siste har blant andre Valve fått merke sensurpisken.

I fjor måtte selskapet blant annet slippe en nedredigert versjon av «Left 4 Dead 2» i Australia, fordi landets høyeste aldersgrense for et spill er 15 år. Er ikke innholdet passende for en 15-åring, kan ikke spillet gjøres kommersielt tilgjengelig.

Forferdelige foreldre
«Grand Theft Auto»-produsent Rockstar Games har også møtt lignende problemer ved flere anledninger. For tiden er selskapet aktuelle med en kritikerrost sandkasse-western, «Red Dead: Redemption».

Lazlow Jones, en av spillets utviklere (og radio-DJ i «GTA»-spillene), ble i den anledning intervjuet av BBC og hadde følgende å si om kontroversen som ofte oppstår rundt volden i Rockstar-spillene:

- Spillene våre er ikke designet for unge mennesker. Om du har barn og kjøper et av spillene våre til dem er du en forferdelig forelder.