Avverget TV-streik etter ni timer på overtid

Kom til enighet.

STO I FARE FOR STREIK: Arbeidsgiverforeningen Virke representerer flere store produksjonsselskap - som Monster, som leverer «Skal vi danse» til TV 2. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
STO I FARE FOR STREIK: Arbeidsgiverforeningen Virke representerer flere store produksjonsselskap - som Monster, som leverer «Skal vi danse» til TV 2. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Norsk Filmforbund og Virke meklet onsdag på overtid.

Meklingen mellom partene hadde frist ved midnatt natt til onsdag. Riksmeklerens kontor opplyste til NTB klokka 7.30 at meklingen fortsatt pågår.

Bryter meklingen sammen, kan flere av produksjonsselskapene som lager programmer for TV-selskapene, bli rammet av streik, skriver FriFagbevegelse.

Nå melder Kampanje at partene har kommet til enighet - ni timer på overtid:

- Vi har fått på plass en tariffavtale. I og med at de seks store produksjonsselskapene brøt ut av Produsentforeningen, måtte vi etablere en ny avtale. Nå har vi både en hovedavtale og en tariffavtale mellom Filmforbundet og Virke, sier Filmforbundets forbundsleder Sverre Pedersen til nettstedet.

Det var varslet at 43 ansatte onsdag kan bli tatt ut i streik, og at en eventuell streik ville bli trappet opp torsdag.

Da forhandlingene ble brutt i mai, var partene verken enige om reisetidsbestemmelser, lønnssystem, opphavsrett eller pensjon.

Virke representerer produksjonsselskapene Eyeworks Dinamo, Monster, Mastiff, Nordisk Film og TV, Rubicon og Strix.

(NTB)