Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avviser anke fra ulovlig strømmetjeneste

Dommen mot nettstedet Popcorn Time blir stående.

FILDELINGSTJENESTE: Strømmetjenesten Popcorn Time er ulovlig, slo Borgarting lagmannsrett fast i fjor. Popcorn Time er en gratis tjeneste som tilbyr strømming av filmer og TV-serier, men uten å betale rettighetshaverne. Foto: Skjermdump
FILDELINGSTJENESTE: Strømmetjenesten Popcorn Time er ulovlig, slo Borgarting lagmannsrett fast i fjor. Popcorn Time er en gratis tjeneste som tilbyr strømming av filmer og TV-serier, men uten å betale rettighetshaverne. Foto: Skjermdump Vis mer

Høyesterett har avvist anken i saken om retten til domenenavnet popcorn-time.no, som har blitt brukt i forbindelse med deling av filmer og TV-serier.

I avgjørelsen i Borgarting lagmannsrett slås det fast at domenenavnet popcorn-time.no skulle inndras til fordel for statskassa. Nå har Høyesterett forkastet anken fra den registrerte innehaveren av bruksretten – Imcasreg8.

Høyesterett kom til at informasjonen på popcorn-time.no rammes av straffebestemmelsen mot medvirkning til krenkelse av opphavsrett. Retten støtter ikke innvendingen om at en inndragning vil være en krenkelse av ytringsfriheten.

Popcorn-time.no er et nettsted som inneholdt lenker til andre nettsteder hvor programmet Popcorn Time kunne lastes ned, samt nedlastingsinstruksjoner og annen informasjon.

Popcorn Time og varianter av det brukes i stort omfang til fildeling av filmer og TV-serier som ulovlig er lagt ut på internett, noe som påfører rettighetshaverne betydelige tap, heter det i et sammendrag fra Høyesterett.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media