<strong>AVVISTE ANKEN:</strong> Artisten Touraj Keshtkar (Tooji) ble i mars saksøkt for nakenpress under kortfilminnspilling. Han ble frifunnet i Oslo tingrett, og nå har Borgarting lagmannsrett avvist anken fra saksøker. Dommen fra april blir dermed stående. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
AVVISTE ANKEN: Artisten Touraj Keshtkar (Tooji) ble i mars saksøkt for nakenpress under kortfilminnspilling. Han ble frifunnet i Oslo tingrett, og nå har Borgarting lagmannsrett avvist anken fra saksøker. Dommen fra april blir dermed stående. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Avviser anken mot Tooji

Borgarting lagmannsrett avviser anken i søksmålet mot artisten Tooji. Kvinnen har besluttet å anke på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lagmannsretten avviser enstemmig anken i søksmålet mot artisten Tooji.

I mars ble artisten Touraj Keshtkar, bedre kjent som Tooji, saksøkt for innholdet i kortfilmen «De reisende», sammen med produsent Helene Eggen.

Det var en av kvinnene som medvirket i kortfilmen som saksøkte Tooji. Hennes oppfattelse var at hun var blitt presset til å kle av seg foran kamera. Hun bestrider at det er gitt samtykke til å vise disse scenene, og ønsket dem fjernet fra filmen.

Tooji ble i april frifunnet i Oslo tingrett, som konkluderte med at kvinnen ved å påta seg rollen og delta på filminspilling hadde samtykket til offentliggjøring av filmen.

- Glad for at det er ferdig

Kvinnen anket imidlertid dommen, og Borgarting lagmannsrett har nå vurdert saken. De finner det klart at anken ikke vil føre fram, og at den nektes fremmet.

- Jeg og Helene er veldig glad for at det er ferdig, og vi nå endelig kan lansere filmen. Det var ikke særlig moro å bli svertet i media denne våren, men jeg valgte å la være å respondere og heller la bevisene samt rettssystemet snakke for meg, skriver Tooji i en epost til Dagbladet.

Ifølge saksøkers advokat Carl Bore er imidlertid ikke saken over riktig ennå.

- Lagmannsrettens avgjørelse kan etter loven påankes og det er besluttet å anke innen ankefristen på en måned. Noen synes å tro at tvisten nå er endelig, eller rettskraftig avgjort. Det er det definitivt ikke korrekt. For øvrig ønsker vi ikke å forhåndsprosedere saken i media.

Han understreker at det ikke er hans klient som har tipset media om saken, og sier videre at hun heller ikke har kunnet hindre medias omtale av saken.

Det heter i dommen fra Oslo tingrett at kvinnen må betale saksomkostninger på rundt 450 000 kroner til Keshtkar og Eggen. I tillegg tilkjennes saksøkte nå 41 250 kroner for advokatutgifter knyttet til anken.

STO FRAM SOM HOMOFIL: Tooji sto frem som homofil gjennom sangen «The Father Project». Den ble kåret til årets offisielle Oslo Pride-låt 2015. Video: Tooji Vis mer

Opplevde det som overgrep

I mars fikk Dagbladet innsyn i saksdokumentene fra Oslo tingrett.

Advokat Carl Bore skrev i sitt sluttinnlegg at saksøker opplever å ha blitt presset til å kle av seg foran kamera under innspillingen av kortfilmen 8. og 9. september 2017. Saksøker bestrider at det er gitt samtykke til å vise disse scenene, og ønsker dem fjernet fra filmen.

Hun var 23 år gammel da hendelsene fant sted.

«Begge jentene i hovedrollene har blitt lokket/presset for å oppnå videoopptak av sensitive kroppsdeler og masturbering/masturberingsskuespill» heter det i sluttinnlegget.

- Den delen hvor jeg skulle blottlegges opplevde jeg rett og slett som et overgrep. Det var også følelser av hjelpeløshet, og en opplevelse av å ikke ha kontroll på situasjonen. Jeg fikk beskjed om å ta av meg, og jeg gråt allerede da jeg skjønte at det nærmet seg, sa saksøker i en uttalelse til Dagbladet i mars.

- Var godt kjent med manus

Advokat Ole Tokvam representerte både Tooji og Eggen. Han fortalte Dagbladet i mars at saksøkte ikke kjente seg igjen i beskrivelsene hovedrolleinnehaverne har gitt av filmopptakene.

- Saksøker var godt kjent med manus, og våre klienter opplevde sammen med resten av filmcrewet en god stemning i forbindelse med filmopptakene, skrev han i en epost.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer