Avviser anken mot Tooji

Borgarting lagmannsrett avviser anken i søksmålet mot artisten Tooji. Kvinnen har besluttet å anke på nytt.

AVVISTE ANKEN: Artisten Touraj Keshtkar (Tooji) ble i mars saksøkt for nakenpress under kortfilminnspilling. Han ble frifunnet i Oslo tingrett, og nå har Borgarting lagmannsrett avvist anken fra saksøker. Dommen fra april blir dermed stående. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
AVVISTE ANKEN: Artisten Touraj Keshtkar (Tooji) ble i mars saksøkt for nakenpress under kortfilminnspilling. Han ble frifunnet i Oslo tingrett, og nå har Borgarting lagmannsrett avvist anken fra saksøker. Dommen fra april blir dermed stående. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lagmannsretten avviser enstemmig anken i søksmålet mot artisten Tooji.

I mars ble artisten Touraj Keshtkar, bedre kjent som Tooji, saksøkt for innholdet i kortfilmen «De reisende», sammen med produsent Helene Eggen.

Det var en av kvinnene som medvirket i kortfilmen som saksøkte Tooji. Hennes oppfattelse var at hun var blitt presset til å kle av seg foran kamera. Hun bestrider at det er gitt samtykke til å vise disse scenene, og ønsket dem fjernet fra filmen.

Tooji ble i april frifunnet i Oslo tingrett, som konkluderte med at kvinnen ved å påta seg rollen og delta på filminspilling hadde samtykket til offentliggjøring av filmen.

- Glad for at det er ferdig

Kvinnen anket imidlertid dommen, og Borgarting lagmannsrett har nå vurdert saken. De finner det klart at anken ikke vil føre fram, og at den nektes fremmet.

- Jeg og Helene er veldig glad for at det er ferdig, og vi nå endelig kan lansere filmen. Det var ikke særlig moro å bli svertet i media denne våren, men jeg valgte å la være å respondere og heller la bevisene samt rettssystemet snakke for meg, skriver Tooji i en epost til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer