Avviser anklager mot GP-Guris låtskriver

Svensk storartist tror ikke G:Son har stjålet låta hans.

(Dagbladet.no) To uker før Grand Prix-finalen i Stockholm har det vært skandaletilstander i Schlagerfestival-Sverige. TV4.se kunne rapportere at deltaker Anna Books «Samba Sambero», skrevet av Thomas «G:Son» Gustafsson, var klin lik «Snabbköpskassörskan» av Tomas Ledin.

- Flere har påpeket at «Samba Sambero» er veldig lik «Snabbköpskassörskan». Jeg kommer til å få forlaget mitt til å ta en titt på det, skal Tomas Ledin ha sagt til TV4.se.

Ombestemt seg

Saken ble selvfølgelig plukket opp av de andre svenske avisene. «Ä nnu ett låtbråk skakar festivalen», skrev Expressen. «Ledin i bråk om Books låt: G:son protesterar: \'Det är bara löjligt\', var overskriften i Aftonbladet.

Nå har Ledin ombestemt seg.

- Nei dette tror jeg ikke noe på. Det er bare noe Expressen og Aftonbladet har funnet på, forteller han til Dagbladet.no.

- Så du skal ikke gå til sak?

- Nei, jeg har ikke en gang hørt låta, men har snakket med Thomas og det er ikke noe problem, sier Tomas Ledin.

VINNERLÅTA: Guri Schanke vant årets GP med låta «Ven A Bailar Conmigo», skrevet av Thomas G:Son. Foto: Eirik Helland Urke
VINNERLÅTA: Guri Schanke vant årets GP med låta «Ven A Bailar Conmigo», skrevet av Thomas G:Son. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Plagierte seg selv?

Det er ikke første gang G:Son mistenkes for å kopiere en gammel låt. Tidligere i år ble han anklaget for å plagiere seg selv i forbindelse med det rumenske Grand Prix.

Låta «Lovestruck», som skulle fremføres av tvillingduoen Indiggo, ble mistenkt for å være en ny versjon av Grand Prix-låta «Tango Tango», med Petra Nielsen, fra 2004. G:Son ble frikjent av en uavhengig jury, men ble senere diskvalifisert da Indiggo nektet å vise seg på Grand Prix-lydprøvene.

«Ven A Bailar Conmigo»

Det er to uker siden Guri Schanke vant den norske GP-finalen med låta «Ven A Bailar Conmigo», skrevet av G:Son.

Anna Books nye plate, som for øvrig også inneholder hennes versjon av  «Ven A Bailar Conmigo», slippes i disse dager.

Johanna Carlsson på Warner Music Sverige har ingen kommentar til Dagbladet.no om plagiat-mistankene, men understreker at slike anklager ofte kommer i kjølvannet av Grand Prix.

Alle låtene er like

Det mener også Margita Ljungberg i STIM, den svenske varianten av TONO.

- Det har bare vært ett tilfelle i Sverige der en GP-artist har blitt dømt for plagiat, men beskyldninger dukker opp rett som det er. Men det er kanskje ikke så rart, hvis du er så gammel som meg, 60, har du fått med deg nok GP-låter til å høre at alle er helt like, sier hun til Dagbladet.no.