Michael Douglas:

Avviser anklager om seksuell trakassering - før de har kommet

- Jeg følte det var nødvendig å være i forkant av dette, sier Michael Douglas.

I FORKJØPET: Den amerikanske skuespilleren Michael Douglas fryktet at The Hollywood Reporter ville publisere anklager om seksuell trakassering mot ham. Derfor kom han dem i forkjøpet. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix
I FORKJØPET: Den amerikanske skuespilleren Michael Douglas fryktet at The Hollywood Reporter ville publisere anklager om seksuell trakassering mot ham. Derfor kom han dem i forkjøpet. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I et ferskt intervju avviser den prisbelønte amerikanske skuespilleren, Michael Douglas, for at anklager om seksuell trakassering mot ham er sanne. Det skjer altså før anklagene har blitt publisert.

Opptrinnet kommer som en følge av at han har blitt kontaktet av The Hollywood Reporter, som jobber med en sak hvor en tidligere ansatt anklager ham for seksuell trakassering, hevder han.

- Jeg følte det var nødvendig å være i forkant av dette, sier han i et intervju med Deadline, som er konkurrenten til The Hollywood Reporter.

Anklages for onanering

De siste månedene har flere kjente menn, både i Norge og i utlandet, blitt anklaget for seksuell trakassering som en følge av metoo-kampanjen. Den startet da en rekke kvinner sto fram og fortalte om filmmogulen Harvey Weinsteins oppførsel de siste 20 åra.

Anklagen mot Douglas skal, ifølge ham selv, blant annet dreie seg om at han har onanert foran en tidligere ansatt for over 30 år siden.

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, sier Douglas. - Dette er løgn, komplett fabrikasjon. Ikke sant i det hele tatt, hevder han.

I forkjøpet

Den samme kvinnen skal også ha anklaget ham for å snakke krenkende foran henne, ikke til henne, men foran henne. Ifølge Douglas anklager hun ham også for å ha snakket skittent med kolleger på telefonen foran henne.

HVOR GÅR GRENSEN?: Det har gått mye i #metoo-statuser på Facebook. Og noen blant Amy, Jørgen og Cassandra har også gjort det samme. Én har også fått en telefon, og Cassandra ble plutselig klar over en kjip hendelse for lenge siden. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Så, for å kontrollere hvordan historien fortelles, ønsker han å komme The Hollywood Reporter i forkjøpet. Han er imidlertid klar over risikoen for at flere kvinner skal stå fram med nye anklager mot ham, og at det kan ødelegge karrieren hans, skriver Deadline.

- Jeg hadde valget mellom å vente på at anklagene ble publisert, for så å prøve å forsvare meg. Eller komme dem i forkjøpet med min egne tanker og bekymringer, sier Douglas.

Kvinnen fikk sparken

Han forteller at kvinnen, som tidligere jobbet for ham, fikk sparken. Kvinnen hevder at han i etterkant har snakket stygt om henne til eventuelle arbeidsgivere.

- Selskapet oppnådde ikke en god utvikling da hun jobbet for meg, så jeg gikk videre. Jeg snakket aldri stygt om henne til andre arbeidsgivere. Om noen i bransjen ringte meg, var jeg ærlig, men jeg snakket aldri stygt om henne, sier han.

Douglas forteller at synes det er ekstremt sårende å få slike anklager rettet mot seg, men at han støtter metoo-kampanjen.

- Jeg støtter metoo-kampanjen med hele mitt hjerte. Men å bli anklaget uten muligheten for å motbevise det i retten, bekymrer meg, sier han.

CNN forsøkte å få en kommentar fra The Hollywood Reporter, som fortalte at de ikke kommenterer eventuelle artikler de arbeider med.