Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avviser anklager om seksuelle overgrep

Filmlegenden Woody Allen avviser adoptivdatterens anklager om at han forgrep seg på henne da hun var ung.

ANKLAGES: Filmregissør Woody Allen anklages for seksuelle overgrep av sin adoptivdatter. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON / FILES
ANKLAGES: Filmregissør Woody Allen anklages for seksuelle overgrep av sin adoptivdatter. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON / FILES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dylan Farrow anklager den nå 78 år gamle filmskaperen for å ha utsatt henne for seksuelle overgrep da hun var sju år gammel.

I et åpent brev gjengitt på en New York Times-blogg, forteller 28-åringen for første gang i detalj om overgrepene hun angivelig ble utsatt for.

«Allen har lest artikkelen og mener den er usann og skammelig. Eksperter har konkludert med at det ikke var noen troverdige bevis for overgrep, at Dylan Farrow manglet evnen til å skille mellom fantasi og virkelighet og at hun trolig er blitt instruert av sin mor Mia Farrow», sier Woody Allens talsperson Leslee Dart i en uttalelse.

Beskyldningene ble først kjent i kjølvannet av det bitre bruddet mellom Allen og Mia Farrow i 1992.

- Han ba meg om å ligge på magen og leke med det elektriske toget til broren min. Deretter misbrukte han meg seksuelt, skriver Farrow i brevet.

- Han snakket til meg mens han gjorde det, hvisket at jeg var en god jente, at dette var vår hemmelighet, lovet at vi skulle reise til Paris og at jeg ville bli filmstjerne, skriver hun videre.

Ifølge Farrow var det ikke bare snakk om ett overgrep, og hun beskriver en oppvekst der hun stadig gikk i frykt for stefaren.

(NTB)

Hele Norges coronakart