NRK-lisensen skrotes

Avviser gavepakke til TV 2

Kulturminister Linda Hofstad Helleland opplyser at NRK-lisensen skrotes. En kommersiell allmennkringkaster vil få støtte på 15 millioner euro. 

ENDRE NRK-LISENSEN: Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) vil endre NRK-lisensen slik vi kjenner den i dag. Hun foreslår at den erstattes med en øremerket medieavgift som øremerkes per husstand eller person. Video: NTB Scanpix, foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det opplyste kulturminister Linda Hofstad Helleland smilende under en pressekonferanse i dag.

Ifølge Helleland skal ikke fremtidens finansieringsmodell av NRK fungere slik som i dag.

- Den skal ikke være knyttet til bestemte apparater slik lisensordningen er i dag. Vi mener det er en utdatert og gammeldags måte å finansiere NRK på. Vi jobber videre med å utrede øremerket medieavgift som skal innkreves per person eller per husstand, sa Helleland.

Helleland understreker at lisensordningen må knyttes opp mot at færre og færre ser på lineær tv og heller ser tv på smarttelefoner eller på nettbrett.

Under pressekonferansen opplyste Helleland at regjeringen vil gi kompensasjon for merkostnadene til en kommersiell allmennkringkaster.

Konkurrent til NRK

- Det er viktig å sikre en reell konkurrent til NRK. Det er viktig for mediemangfoldet få andre til å strekke seg og levere bedre. For å sikre innhold og meningsproduksjon av høy kvalitet er det viktig å ha en aktør som sørger for medieproduksjon utenfor Oslo, sa Helleland.

Staten vil kompensere for merkostnadene til en kommersiell allmennkringkaster med inntil 15 milloner euro i året. Regjeringen satser på at avtalen skal være på plass innen 2018. Rammen på kompensasjonen er satt til fem år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer