Avviser kritikken

- Jeg tar anmeldelsen med ro, sier Sæmund Fiskvik i Grammofongrossistenes Forening (GGF).

- VG-lista ble gjennomgått og godkjent av Konkurransetilsynet for fire år siden. Det er GGF som utarbeider salgslista for VG og NRK. Både Fiskvik og redaksjonssjef Arnstein Johansen i VG avviser kritikken fra D.D.E og Norsk Artistforbund, som hevder at lista ikke speiler det reelle platesalget.

- Etter en klage for fire år siden gjennomgikk Konkurransetilsynet VG-lista i detalj, foretok noen justeringer og godkjente den. Derfor tar jeg anmeldelsen helt med ro, sier Fiskvik.

Fiksvik medgir at lista gir nyanseforskjeller, og at D.D.E _ og andre band som har et stort bensinstasjonsalg _ kan komme noe lavere på lista enn det som riktig er.

- At ikke platesalg i kiosker og bensinstasjoner blir fanget opp av lista, blir til slutt nesten likt for alle artister. R.E.M selges også på bensinstasjoner, sier Fiskvik.

GGF arbeider for å gjøre lista bedre. Målet er å få med butikkjeder, storkiosker og bensinstasjoner.

- Men vi utvider ikke rapporteringsgrunnalget før vi er sikre på at det ikke fører til juks og manipulering, sier Fiskvik.

Redaksjonssjef Arnstein Johansen i VG hevder at VG-lista er troverdig.

- Vi har aldri hevdet at lista speiler 100 prosent av platesalget i Norge. Derfor ønsker vi at GGF får med flere utsalgssteder. VG står likevel 100 prosent inne for lista, sier Johansen.