«Ringenes herre»-serien på Amazon

Avviser Legolas-comeback. For gammel

Amazon lager «Ringenes herre»-serie, men Orlando Bloom (42) kommer neppe til å iføre seg blond parykk og alveører igjen.

TRAILER: Orlando Bloom var å se som Legolas i «The Hobbit: The Desolation of Smaug» (2013). Skuespilleren stiller seg avvisende til at han vil gjenta rollen i Amazons kommende serie fra Tolkien-universet. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer

65 år etter at J.R.R. Tolkien slapp første bok i «Ringenes herre»-serien, er verden fortsatt sultne på nye biter av fantasyuniverset den britiske forfatteren skapte.

Tidligere i sommer kom filmen «Tolkien», mens Amazon jobber for harde livet med en ny TV-serie basert på «Ringenes herre»-bøkene.

En som imidlertid føler at hans Tolkien-tid er forbi, er skuespiller Orlando Bloom.

DEN GANG DA: Orlando Bloom som alven Legolas i den første «Ringenes Herre»-filmen, som kom på kino i 2001. Foto: NTB scanpix
DEN GANG DA: Orlando Bloom som alven Legolas i den første «Ringenes Herre»-filmen, som kom på kino i 2001. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ble superstjerne

Briten var 24 år gammel da han for første gang var å se som alven Legolas, i storfilmen «Ringenes herre: Ringens brorskap».

Filmtrilogien gjorde Bloom til superstjerne, og var starten på en karriere som etter hvert skulle by på flere storfilmer, som «Pirates of the Caribbean»-serien og «Troja».

Da «Ringenes herre»-regissør Peter Jackson tok et nytt dypdykk inn i Tolkien-universet med «Hobbiten»-filmene i perioden 2012-2014, gjentok Bloom rollen som Legolas.

Nå ser det ut til at «Hobbiten: Femhærerslaget» var publikums siste sjanse til å se Bloom som den eldgamle, langhåra alven.

Det er rett og slett fordi skuespilleren selv føler seg, vel, ikke eldgammel - men for gammel.

GJENTOK ROLLEN: Bloom som Legolas i «Hobbiten: Smaugs ødemark» fra 2013. Foto: NTB scanpix
GJENTOK ROLLEN: Bloom som Legolas i «Hobbiten: Smaugs ødemark» fra 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidløs?

Det kom fram under en pressekonferanse nylig, der Bloom snakket om hvorvidt han er interessert i å spille Legolas i den kommende Amazon-serien.

Ifølge Bloom har det ikke vært noen dialog mellom ham og serieskaperne. Og det er kanskje like greit, ifølge 42-åringen:

- Jeg liker å tenke på meg selv som tidløs, men jeg vet ikke hvor jeg hadde passet inn i den verdenen, egentlig. Hvis du forteller meg at Legolas er med, har de trolig en 19-årig guttunge som skal spille den rollen nå, sa Bloom ifølge Hollywood Reporter.

Produksjonen av den nye serien starter i 2020, skriver Independent. J.A. Bayona, som regisserte «Jurassic World: Fallen Kingdom», skal stå for regien av de første to episodene, ifølge NME.

GJENNOMFØRT: Flyselskapet New Zealand Air har gjort den ellers noe kjedsommelige flysikkerhetsrutinen til en opplevelse alle vil få med seg. I vidoen tar karakterene fra «Ringenes Herre» deg gjennom trinnene i selveste Midgard. Video: Reuters Vis mer Vis mer Vis mer

Var skeptisk

Bloom er positiv til at Amazon gyver løs på prosjektet.

Han benyttet også anledninga til å mimre tilbake til innspillinga av «Ringenes herre»-filmene, der regissør Peter Jackson skal ha påpekt hvor gøy det var å tenke på at det ville komme et tidspunkt der noen kom til å ville gjøre en nyinnspilling av «Ringenes herre», noe Bloom var skeptisk til.

- Vi var midt i denne bemerkelsesverdige innspillinga, og jeg bare: Det kommer aldri til å skje, sa Bloom under pressekonferansen.

Bloom er aktuell i en annen Amazon-serie, nemlig fantasyserien «Carnival Row», der han har Cara Delevingne (26) som motspiller.

Briten ble forlovet med artisten Katy Perry (34) på valentinsdagen i år.

«Gandalf» er gira

Amazon har holdt «Ringenes herre»-kortene tett til brystet, men Variety skriver at serien vil utforske nye historier forut i tid for den første «Ringenes herre»-boka.

En som ikke føler seg for gammel for nye fantasyeventyr, er skuespiller Ian McKellen. Dersom Amazon slår på tråden, er 80 år gamle McKellen mer enn klar til å gjenta rollen som trollmannen Gandalf, skriver NME.

- Jeg har ikke sagt ja fordi jeg ikke har blitt spurt, har skuespilleren sagt om Amazon-satsinga.

- Antyder du at noen andre skal ha rollen? Gandalf har levd i over 7000 år, så jeg er ikke for gammel.