Eurovision

Avviser «porselensdokke-kritikk» rundt Rybak

MGP-general Stig Karlsen mener det ikke hadde noe å si for plasseringen at Alexander Rybak ble skjermet fra pressen i Lisboa.

15. PLASS: Alexander Rybak endte på 15. plass under årets Eurovision-finale i Portugal. Vinneren ble israelske Netta. FOTO: Henning Lillegård / Dagbladet
15. PLASS: Alexander Rybak endte på 15. plass under årets Eurovision-finale i Portugal. Vinneren ble israelske Netta. FOTO: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under lørdagens finale i Eurovision Song Contest, på norsk kalt Melodi Grand Prix, endte Alexander Rybak på en 15. plass.

I forkant av finalen uttalte NRKs prosjektleder og musikkansvarlig i MGP, Stig Karlsen, at de var en gjeng som «kjente smaken av gull, og sikter mot toppen», og flere eksperter sa også at de trodde Rybak hadde gode sjanser til å dra i land en seier.

Karlsen skriver i en e-post til Dagbladet at de gjerne skulle hatt en høyere plassering, men at de likevel sitter igjen med et anstendig resultat.

- Alexander ble nummer én i sin semifinale, og gikk rett til finale. Han la 28 land bak seg i kanskje tidenes sterkeste Eurovisionkonkurranse, skriver Karlsen.

Han tror hovedgrunnen til at Norge ikke nådde høyere i år, var usedvanlig sterk konkurranse.

- Behandlet som en porselensdukke

For selv om det ifølge Rybak er ganske enkelt («Step one: Believe in it and sing it all day long. Step two: just roll with it. That's how you write a song») medgir Karlsen at det kanskje ikke er så rett fram å skrive en Eurovision-vinner.

- Det er ingen som sitter på oppskriften til å skrive en låt, og lage en shownummer som fanger hele Europa. Noen ganger klaffer det, og andre ganger ikke. Det er mange faktorer som kan spille inn på resultatet, fortsetter Karlsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer