Avviser sektrykter

I 1998 traff Lisa Ekdahl sin kjæreste Salvadore Poe i India. Nå gir de ut platen «Lisa Ekdahl Sings Salvadore Poe» sammen. Ryktene om at de tilhører en sekt, tilbakevises med et lett skuldertrekk.

- Vi kan ikke hindre at noen skriver sånt, sier Ekdahl.

- Vi var på reise i India da vi traff hverandre. Meditasjon og mystikk er en del av kulturen der. Det synes vi er spennende og interessant, men medlemmer av en sekt er vi ikke. Det er en sannhet bare i svenske Se og Hør, sier Lisa Ekdahl.

Salvadore Poe er fra New York, men i to år har paret bodd sammen på Söder i Stockholm. Ekdahl har benyttet de par siste årene til å hvile. Hun hadde behov for en pause og har nytt å tilbringe mer tid med sønnen på fem år.

- Du har skiftet musikalsk uttrykk?

- Jeg har ikke tenkt over at jeg ville uttrykke meg annerledes, men flere har kommentert at tonene og stilen former min synging.

Ekdahl og Poe har problemer med å sette en merkelapp på det nye albumet, men sier de er påvirket av både bossanova og jazz.

- Vi vet ikke helt hva dette er, men kaller det gjerne bossanova, sier Ekdahl.

Poe har skrevet både musikken og tekstene på albumet, som er hans første. Tidligere har han stort sett laget musikk for film og tv.

<B>KJÆRESTEPLATE:</B> Lisa Ekdahl og Salvadore Poe har laget plate sammen. 17 januar holder de en kickoff- konsert i Paris.