Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Axel Jensens hjemmehjelp i fare

KRISTIANSAND (NTB): Kristiansand kommune mottar nesten daglig henvendelser fra innbyggere med stort hjelpebehov som forventer samme hjelp i sitt eget hjem som det forfatteren Axel Jensen får hjemme i Ålefjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helse- og sosialdirektøren frykter at kommunens budsjett skal bli sprengt. Derfor er jurist Fredrik Dahl satt til å gjennomgå lovverket.

  Ifølge Fædrelandsvennen er konklusjonen at «det ikke synes å være noen holdepunkter innen lovgivningen, rettspraksis eller juridisk teori som ubetinget gir brukerne rett til selv å bestemme nivå og omfang på tjensten».

  Hvis kommunepolitikerne i Kristiansand følger administrasjonens innstilling, blir det vedtatt at brukerne av pleie- og omsorgstjenester i kommunene ikke skal gis rett til selv å velge innholdet eller omfanget av hjelpetilbudet.

Jensen får nytt «tilbud»

Den syke forfatteren Axel Jensen, som har fått solid medieomtale av sine pleiebehov, kan derfor snart få et nytt «tilbud» fra Kristiansand kommune om å motta sin nødvendige pleiehjelp på sykehjem, skriver Fædrelandsvennen.

  Takker han nei til det nye opplegget, må kommunen komme med et alternativt tilbud som ikke nødvendigvis må oppfylle betingelsene i loven.

Hundretalls millioner

Jurist Fredrik Dahl har beregnet at hvis samtlige av Kristiansand kommunes sykehjemsbeboere skulle få hjelpen hjemme, ville det gi kommunene en merkostnad på 400-650 millioner kroner i forhold til dagens situasjon.

  Axel Jensen fikk ifølge Fædrelandsvennen bare tilsagn om hjelp i eget hjem inntil prinsippvedtaket var klart i saken som nå legges fram for politikerne i Kristiansand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!