AHISSIG: Axl Rose liker ikke at fansen ikke får gratis brus. Foto: KAROLY ARVAI/ REUTERS
AHISSIG: Axl Rose liker ikke at fansen ikke får gratis brus. Foto: KAROLY ARVAI/ REUTERSVis mer

Axl Rose hissig på Dr. Pepper

Krever unnskyldning for brusstunt.

(Dagbladet.no): Da plata «Chinese Democracy» ble gitt ut 23. november, ble Dr. Pepper nødt til å finne en måte å gi hver eneste amerikaner muligheten til å leske seg med den populære brusen.

Brusgiganten hadde lovt hver eneste person i USA en gratis brus hvis Guns N'Roses' etterlengtede plate «Chinese Democracy» ble sluppet i løpet av 2008.

Selskapet hadde lagt ut en gratiskupong-ordning på sin egen nettside, for å møte etterspørselen.

Men brustørst fans fikk problemer med å komme inn på Dr. Pepper-siden. Dette fikk det til å bruse over for bandets advokat.

- Måten dere forsøkte å få folk til å løse inn tilbudet på, var en katastrofe. Dere bedro forbrukerne og ødela utgivelsesdagen til «Chinese Democracy» for fansen. Nå er det på tide å rydde opp, sier Alan Gutman til Rolling Stones. Han representerer Axl Rose og resten av Guns N' Roses.

Guns N'Roses er tydeligvis ikke fornøyd med at brusprodusenten skor seg på dere etterlengtede comeback, 17 år etter at de sist ga ut et studioalbum.

Advokaten opplyser nå at bandet krever at Dr. Pepper trykker inn en unnskyldning i store amerikanske aviser som New York Times, Los Angeles Times, USA Today og Wall Street Journal.

Axl og co. krever også at fansen får forlenget fristen for å få tak i gratis brus.

Men alt er ikke bare trist for brusselskapet.

- Dette er en av de største antall tilbakemeldinger vi har fått på et gratistilbud. Vi er glade for å få muligheten til å slukke tørsten til så mange fans av Dr. Peppers, sier en ikke navngitt brustalsmann til AP.